Publicerad 2020-03-10

Earth Hour - släck lampan och höj din röst för planeten

Lördagen den 28 mars, 20.30-21.30 är det Earth Hour. Timmen då vi släcker våra lampor och globalt skickar ett meddelande till våra politiker att agera mer kraftfullt i klimatfrågan.

Årets tema är höj din röst. WWF vill att vi ska höja våra röster för att skicka en signal till våra beslutsfattare att agera för att stoppa klimatkrisen och bevara vår biologiska mångfald. Du kan dela en bild av din Earth Hour kväll på sociala medier och hashtagga #HöjDinRöst, #EarthHour och #Connect2Earth.

Earth Hour manifestation

Uppdaterad information 17 mars 2020: Earth Hour manifestationen är inställd.

Under Earth Hour bjuder Östersunds kommun tillsammans med Svenska Kyrkan in till en akustisk konsert i Stora kyrkan med Mattias Andreasson och Erik Segerstedt. Konserten börjar 20.30, det är gratis inträde och ett begränsat antal platser så se till att vara i tid!

Earth Hour Challenge

Under Earth Hour uppmärksammar vi klimatförändringarna och den minskade biologiska mångfalden. Du kan även göra skillnad genom att delta i Earth Hour Challenge. Du kan mäta och minska din klimatpåverkan och bidra till att öka den biologiska mångfalden.

WWF har tillsammans med appen Deedster tagit fram Earth Hour Challenge för att göra det roligare och lättare att minska din miljöpåverkan. I appen Deedster kan du räkna ut ditt klimatavtryck och quizza dig till mer kunskap om hållbarhet och klimat, dessutom kan du göra deeds/uppdrag för att minska ditt klimatavtryck och stärka biologisk mångfald, och tävla - i lag eller ensam. Ange Östersund som lag så tävlar vi tillsammans och ser hur vi står oss mot jämfört med andra kommuner. Läs mer om Earth Hour Challenge här.

Klimatarbetet i Östersunds kommun

Klimatutmaningen är akut. Östersunds kommun har därför beslutat att vi ska ligga i täten mot ett hållbart samhälle. På www.ostersund.se/klimat kan du läsa mer om hur kommunen jobbar med frågor som rör klimat och miljö.öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2020-03-17