Publicerad 2019-07-01

Välkommen till vår landsbygd!

Nu lanserar Östersunds kommun en webbsida som kan göra det enklare för dig som vill flytta att verkligen hitta hem.

bilder från landsbygden

Fotograf: Anneli Åsén

Att flytta handlar inte bara om att hitta ett trevligt hus eller lägenhet. Det handlar också om att finna en ort med förutsättningar som passar just dig och dina behov. På vår webb hittar du nu information om sex av kommunens tätorter på landsbygden. Byföreningarna har själva varit med och tyckt till om innehållet för deras tätorter och du kan bland annat läsa om vilka skolor, boendemöjligheter och vilka fritidsaktiviteter som finns på orten.

Webbsidan kommer även att användas i inflyttningssammanhang, som till exempel under rekryteringsmässor, för att visa upp vilka olika alternativ som finns att bosätta sig i kommunen. Även andra kommuner har visat intresse för webbsidan och hur man kan lansera tätorter på landsbygden.

– Vi vill visa var man kan bo och leva i hela kommunen. En del vill bo i centrum medan andra är intresserade av att bo på andra ställen än i centrala Östersund. Många som flyttar hit vill gärna förändra sina liv i samband med flytten och vi har flera fina tätorter runt om i kommunen som är mycket livskraftiga, säger Per Johansson, tillväxtchef.

Sidan uppdaterad 2019-09-19

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen