Publicerad 2019-06-12

Sommarlov för alla - gratis!

Det blir en sommar fullspäckad med roliga och gratis aktiviteter för alla mellan 6 och 15 år.

gör något kul i sommar gratis! För dig mellan 6 och 15 år 

Nu närmar sig skolavslutningen och sommarens sommarlovskalender är fullspäckad. Vad sägs om spännande resor med fritidsgårdarna, graffiti­målning, dans, musik, pyssel, skate, orientering, bokcirkel, fjällur, Surfbukten-häng, fiske, cirkusskola, animationsverkstad, teater och mycket, mycket mer.

I år har Östersunds kommun, föreningar och andra aktörer laddat upp med massor av sommarlovs­aktiviteter. Och det mesta är gratis! Kommunen har fått särskilda lovpengar från staten för att ordna aktiviteterna. Satsningen, som pågår i hela landet, är till för att alla barn och unga ska få ett rikt och roligt sommarlov.

- I år har vi massor av roliga och framförallt utvecklande aktiviteter för barn och unga mellan 6 och 15 år, säger Lena Byström, kultursamordnare.

Vi har samlat hela utbudet i en kalender på ostersund.se/sommarlovlänk till annan webbplats. Där kan du se allt som händer vecka för vecka.

För att bara se de kostnadsfria aktiviteterna i kalendern, klicka i rutan "visa enbart gratisaktiviteter". Tipsa gärna de barnfamiljer och ungdomar du känner!

Sidan uppdaterad 2019-08-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen