Publicerad 2019-05-29

Rapport från miljö- och samhällsnämnden 29 maj 2019

På onsdagens miljö- och samhällsnämnd behandlades bland annat namnsättning av nya vägar i Ängsmon och en utbyggnad av Clarion Hotel Grand.

Hela protokollet från sammanträdet kommer att finnas bland aktuella kallelser och protokolllänk till annan webbplats

Denna information utgår från protokollet innan justering. Besluten som tas vinner inte laga kraft förrän protokollet är beslutat och godkänt. Hela protokollet från sammanträdet kommer att finnas i kommunens diarium när det har justerats, vilket normalt sker inom några dagar.

Namnsättning av nya vägar i Ängsmon

De nya vägarna som ska byggas i Ängsmon får namnen Axvägen, Halmvägen och Dinkelvägen, enligt förslag från namnberedningen. Vägnamnen följer jordbrukstemat på vägarna i området.

Planbesked för Borgens 6 - Clarion Hotel Grand

Clarion Hotel Grand vill bygga på en till två våningar på hotellbyggnaden vid Stortorget, det skulle innebära ett 60-tal nya rum. De vill även bygga ut på våningsplan ut mot innergården för att utvidga köket och personalmatsalen. Miljö och samhällsnämnden beviljade planbesked. Ett planbesked är det första steget i en planprocess och innebär bara att ett planarbete kan påbörjas. Planen är viktig för det lokala näringslivet då den kan bidra till att skapa fler gästbäddar centralt i stan.

Utbyggnaden av ICA Supermarket i Valla

Detaljplanen för utbyggnaden av ICA Supermarket i Valla antogs av nämnden. Nu går det att söka bygglov för utbyggnaden och om bygglovet beviljas kan byggnationen starta!

Tillbyggnaden av byggnader i centrala stan - Läkaren 13 med flera

Detaljplanen för Läkaren 13 med flera godkändes av nämnden, och överlämnas nu till Kommunstyrelsen för vidare behandling. Den nya detaljplanen ska göra det möjligt att bygga en tillbyggnad i sex vångar på nedre delen av Stjärntorget och en påbyggnad med tre våningar på den nedre delen av den byggnad som finns idag.

Sidan uppdaterad 2019-07-22

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen