Publicerad 2019-05-29

Östersund nominerad till Sveriges eHälsokommun

Östersunds kommun var en av fem finalister till utmärkelsen "Sveriges eHälsokommun 2019".
- Att vi låg väl framme visste vi redan. Det här styrker att vi är på rätt väg, säger Robert Brandt, biträdande förvaltningschef i Vård- och omsorgsförvaltningen.

Begreppet e-hälsa handlar i korthet om att hitta digitala lösningar och verktyg för att både förbättra och effektivisera stödet inom vård och omsorg. Bland de fem finalisterna till årets utmärkelse var det Hammarö kommun som tog hem priset, som delades ut på Svenska Mässan i Göteborg tidigare i maj.

- Det är ändå roligt att bli nominerad eftersom det visar att det arbete vi gör står sig väl i ett nationellt perspektiv, säger Robert Brandt.

Juryns motivering till att nominera Östersund som finalist kan du se i faktarutan längre ned.

Här hittar du ett tidigare reportage, som beskriver Östersunds kommuns arbete med att utveckla ny teknik inom äldreomsorgen

Här kan du läsa mer om utmärkelsen Sveriges eHälsokommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Juryns motivering att nominera Östersunds kommun till Sveriges eHälsokommun 2019:

Östersund uppvisar en bredd och systematik i sitt arbete med e-hälsa och tillämpad välfärdsteknik inom e-hälsa och digitaliseringsområdet. Ett arbete som pågått sedan tio år tillbaka och har gjort att Östersund idag är en av landets ledande kommuner inom området.

Mycket av struktur och ledning för en fortsatt lyckad utveckling av e-hälsa och digitalisering finns på plats. Den plan för breddning av det goda arbete som gjorts till fler områden visar att Östersund har fortsatt höga ambitioner att vara ledande inom området.

I sin ansökan påvisar Östersund vikten av att kunskapen om digitaliseringens möjligheter behöver ökas och spridas i alla led. Beslut om viktiga satsningar för att öka kunskapen har tagits och kommer att genomföras 2019 för politiker och för dem som arbetar i kommunen och för kommunens medborgare.

Sidan uppdaterad 2019-05-29

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen