Publicerad 2019-04-25

Fika Fairtrade, fota och vinn!

Fairtrade challenge pågår 9-12 maj, en uppmaning och utmaning att fika rättvist. Var med och tävla om denna fullspäckade fikakorg - fylld med Fairtrade-märkta produkter som kommer att ta din fikastund till nästa nivå!

Bild på en korg fylld med Fairtrade-märkta produkter: te, choklad, bananer, godis, mandelsmör med mera!

Fixa en Fairtrade-fika, ta en bild och lägg upp på sociala medier, hashtagga #fairtradechallengeöstersund2019 och tävla om den fullspäckade fikakorgen!

Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att fota ditt Fairtrade-fika, där minst tre av ingredienserna är Fairtrade-märkta. Lägg upp bilden på sociala medier och tagga bilden med #fairtradechallenge2019östersund. Tävlingen pågår mellan 9 och 12 maj, så det är bara fikor från den perioden som kan vara med i tävlingen. Kom ihåg att även registrera ditt Fairtrade-fika på fairtradechallenge.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vinnaren kommer att kontaktas via sociala medier.

Fairtrade är en oberoende produktmärkning med fokus på mänskliga rättigheter och att skapa förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Dessutom främjar Fairtrade miljöhänsyn och ekologisk produktion.

Fairtrade challange uppmanar alla att fika rättvist, så att odlaren får sin del av kakan. I Sverige gillar vi att fika, och därför är det ett utmärkt tillfälle att välja Fairtrade-märkta produkter. Bjud in dina kollegor, klasskompisar eller vänner till en Fairtrade-fika! Registrera din fika på fairtradechallenge.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, förra året var Sverige det land med störst engagemang under Fairtrade challenge - med din Fairtrade-fika kanske vi kan vara det i år igen!

Sidan uppdaterad 2019-05-15

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen