Publicerad 2019-04-12

"Tillsammans vill vi skapa Sveriges attraktivaste arbetsgivare"

Östersunds kommun har inlett ett samarbete med Gomorron Östersund och Handelskammaren Mittsverige för att hjälpa lokala företag att bli ännu mer attraktiva som arbetsgivare. Det här är något som både företagen och kommunen vinner på.

Tre glada och intensiva personer kring ett skrivbord i kontorsmiljö. Verkar vara en kreativ arbetsplats.

– Arbetsgivarvarumärke handlar om att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Det ställs nya och höga krav på arbetsgivaren idag som innebär att arbetsgivare konkurrerar om kompetens på ett nytt sätt. För att företag ska attrahera ny kompetens behöver man utmärka sig bland övriga företag på marknaden. I det här sammarbetet vill vi tillsammans skapa Sveriges attraktivaste arbetsgivare, säger Karin Henriksson, på kommunens näringslivskontor.

Locka och behålla kompetens

I samarbetet mellan kommunen, Handelskammaren Mittsverige och Gomorron Östersund ska företagen inspireras att jobba mer med sina arbetsgivarvarumärken, eller "Employer Branding", som det också kallas.

– I dialog med näringslivet framkommer det mer och mer att det finns ett stort intresse och behov av att jobba med Employer Branding, att bygga en attraktiv arbetsgivare för att locka och behålla kompetens. Vi står samtidigt inför behovet av att attrahera inflyttare till vår region, och där ser vi vikten av att arbetsgivarna står redo att plocka den kompetensen hos personer som vill bygga ett liv och karriär här, säger Maria Åberg, som är regionchef Jämtland/Härjedalen på Handelskammaren Mittsverige.

Morgondagens trender

– Vi på Gomorron Östersund kommer att fungera som ett bollplank kring morgondagens trender i det här samarbetet. Tillsammans kommer vi att kunna skapa en tydlig utgångspunkt inom området, där vi kan vara kreativa och arbeta med olika initiativ inom Employer Branding, säger Maria Svensson Wiklander, som är grundare av Gomorron Östersund.

Sammarbetet är långsiktigt, och kommer att innehålla en mängd olika aktiviteter. Den sjunde maj blir det en inspirationsföreläsning på Gomorron Östersund där Stig Wiklund kommer att föreläsa om bland annat mental träning, coachning och motivation.

Inspirationsföreläsning

Stig Wiklund är kanske mest känd för sina samarbeten med elitidrottare. Det har blivit väldigt många SM, OS- och VM-medaljer genom åren, men Stig jobbar även med chefer, företagare, förtroendevalda samt arbetsplatser, företag och grupper. När han jobbade som regionchef på LRF Västernorrland, byggde han tillsammans med medarbetarna "Den goda arbetsplatsen", som har fått utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats.

Här får företag, ledare och HR chansen att ta del av hur man bygger en framgångsrik arbetsplats, där medarbetare vill utvecklas och skapa framgång, och som sedan kan attrahera fler talanger. Kommunen, Gomorron och Handelskammaren kommer också att presentera sitt fortsatta arbete och sina erbjudande till företagen.

Sidan uppdaterad 2019-04-12

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen