Publicerad 2019-03-19

Plan och byggs ettåring!

Nu har det gått ett år sen Plan och byggs e-tjänster lanserades, med Söka bygglov och andra åtgärder i spetsen. Drygt 50 procent av alla ansökningar som har kommit in det senaste året har kommit in via e-tjänsterna.

Skärmdump från Plan och byggs e-tjänster

E-tjänsterna gör att det är enkelt, säkert och bekvämt för dig att söka bygglov, göra anmälan om attefallsbyggnad, lämna in kompletteringar, se vad som händer i dina ärenden och liknande. Använder du e-tjänsterna slipper du hålla reda på blanketter och handlingar på papper, scanna och posta in handlingar. Du får dessutom hjälp och stöd med vilka handlingar som krävs i just ditt ärende - så att du skickar in ditt ärende komplett och det kan börja handläggas så fort som möjligt. Du kan när som helst spara och fortsätta senare.

Bank-ID eller e-legitimation för att logga in

För att använda e-tjänsterna loggar du in med ditt BankID eller e-legitimation och väljer vad du vill göra, till exempel söka nytt bygglov. Även om du ska söka för ett företag använder du ditt BankID eller e-legitimation för att logga in.

E-tjänsterna kostar ingenting att använda, men precis som alltid tar vi ut en avgift för handläggningen av en ansökan eller anmälan, enligt den taxa som kommunfullmäktige har beslutat. Tänk på att en insänd ansökan eller anmälan innebär kostnader för dig, även om du inte fullföljer den. Även för avslag tar vi ut en avgift.

Flera olika e-tjänster

Det finns även andra e-tjänster förutom Söka bygglov och andra åtgärder. Till exempel kan du hitta gällande detaljplaner och bygglovsarkivet, svara på grannehöranden och inte minst hålla koll på dina ärenden.

Sidan uppdaterad 2019-04-11

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen