Publicerad 2019-01-28

Rapport från Kultur- och fritidsnämnden 28 januari

Anslutningsspåret i Torvalla tas i drift igen, bidrag till Nordiska ungdomsspelen och bidrag till landskamper i ishockey. Det var några av de ärenden nämnden tog beslut om under sammanträdet.

ett av rådhusets torn i bakgrunden och snötäckta kvistar i förgrunden

Driften av anslutningsspåret i Torvalla tas upp

I december beslutade nämnden att ta anslutningsspåret i Torvalla ur drift. Nämnden gav samtidigt Kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att under 2019 se över möjligheterna för ett nytt spår i Torvalla.

Efter medborgarnas synpunkter ville nämnden ta upp frågan om driften av anslutningsspåret igen. Under sammanträdet den 28 januari bestämde nämnden att driften ska tas upp igen. Förvaltningen ska fortfarande se över förutsättningarna för ett nytt skidspår med en annan placering i Torvalla under 2019.

Anslutningsspåret kommer börja prepareras så snart som möjligt.

Bidrag till Nordiska ungdomsspelen

Ett antal idrottsföreningar med Frösö IF i spetsen ordnar Nordiska ungdomsspelen i Östersund. Den 23 – 24 februari tävlar barn och unga i längdskidåkning, skidorientering, slalom, skicross, konståkning, ishockey och friidrott.

Arrangörerna får utan kostnad nyttja Gustavsbergsbacken, Ladängen, Lövsta Idrottsplats, Östersund Arena och Jämtkraft Arena under tävlingarna. Kultur- och fritidsnämnden står för verksamheternas kostnader vid tävlingarna genom ett bidrag på 175 825 kronor.

Bidrag till landskamper i ishockey

I april 2019 ordnar Östersunds ishockeyklubb två ishockeylandskamper för herrar mellan Sverige och Norge. Arrangörerna får utan kostnad använda Östersunds Arena under tävlingarna. Nämnden avsätter 155 640 kronor för verksamhetskostnader under tävlingarna.

Vill du veta mer om besluten?

För att läsa om alla de ärenden som Kultur- och fritidsnämnden beslutade om under sammanträdet, se protokollet som publiceras på ostersund.se inom några dagar.öppnas i nytt fönster Besluten vinner laga kraft i samband med att protokollet blivit justerat, alltså underskrivet av både nämndordförande och oppositionens ordförande.

Sidan uppdaterad 2019-01-28

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen