Publicerad 2018-10-30

Pedagoger lär av varandra på Fritidshemsmässan

Pedagoger från kommunala och fristående fritidshem samlas under onsdagen 31 oktober på Wargentinskolan till en dag där fritidshemsverksamheten står i fokus. 

Mikael From, rektor på Lillsjöskolan och Anne Karlstedt, rektor på Tavelbäcksskolan ser fram mot en inspirationsrik Fritidshemsmässa.

Det är andra året som Fritidshemsmässan arrangeras under höstlovet. Drygt 200 pedagoger från kommunala och fristående skolor/fritidshem får under dagen ta del av spännande föreläsningar och utställningar där fritidshemmen själva presenterar utvecklingsarbeten.

Anne Karlstedt och Mikael From är tillsammans med sin fritidshemspersonal på Tavelbäcksskolan och Lillsjöskolan arrangörer av årets mässa.

- Det här är underbart kul! Vi har haft fin uppbackning av Barn- och utbildningsförvaltningen och Jämtlands Gymnasieförbund och Wargentin i arbetet.

Namnkunniga föreläsare

Under förmiddagen föreläser Lars Landin från Östersunds Fotbollsklubb om ÖFK´s arbete med kultur.
Gustav Sundhs föreläsning har temat ""Hur man systematiskt lyckas utforma en fungerande rastverksamhet över tid". Gustav fick 2017 utmärkelsen Årets lärare i fritidshem, för bland annat för sitt arbete med att utveckla det fritidspedagogiska lärandet både på den egna skolan och nationellt.

Efter lunch föreläser Susanne Weiner Ahlström om "Lugnare grupper på fritidshem". Susanne är speciallärare, läromedelsförfattare och lärarutbildare. Hon stödjer skolledare och pedagoger i att utveckla ledarskapet och lärandeprocesser genom att tydliggöra en pedagogisk konsekvens utifrån aktuell forskning inom lärandeprocesser.

- På fritidshemmet innebär det att skapa mindre grupper i den stora gruppen för att arbeta kompensatoriskt, säger Anne och Mikael. Vi hoppas och tror att årets fritidshemsmässa ska ge inspiration till att fortsätta utveckla fritidshemsverksamheten!

Sidan uppdaterad 2018-10-30

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen