Publicerad 2018-09-20

Få tips på hur du undviker fallskador

Fallolyckor kan sluta riktigt illa. Hur man undviker fallolyckor är temat på fallpreventiva veckan som hålls i hela Sverige med start 1 oktober. Här i Östersund blir det aktiviteter under hela oktober månad på kommunens olika mötesplatser.

Fallolyckor i hemmet är inte ovanliga. Men de går att förebygga. Nedan är en film med Lisa Marklund, fysioterapeut och enhetschef inom hemtjänsten som berättar om vad man kan göra för att förhindra fallolyckor:

Program för aktiviteter

Det blir en hel del föreläsningar och andra aktiviteter runt om på kommunens mötesplatser med start vecka 40 och hela oktober månad.

Program med information om alla aktiviteter under fallpreventiva veckan kommer att läggas ut under vecka 39. Håll utkik på de nyheter som publiceras på kommunens hemsida under Omsorg och hjälp. Programmen kommer också att läggas ut på sidorna om kommunens mötesplatser.

Broschyr med tips och goda råd

Goda råd kring kost, träning och mediciner kan man få i broschyren Tips och råd för att förhinda fallolyckorPDF

På Socialstyrelsens sida "Balansera mera" finns mer informationsmaterial och filmer på temat hur man förhindrar fallolyckorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-09-20

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen