Publicerad 2018-09-13

Östersund på jakt efter spetskompetens i storstäder

För att nå ut till spetskompetens i storstadsregionerna satsar kommunen, Region Jämtland Härjedalen och en rad företag på att arrangera två stora rekryteringsevent när ÖFK spelar bortamatch i Göteborg och Stockholm.

Fyra bilder av Östersund; festival med fyrverkerier, skidåkare susar ner för gustavsbergsbacken, gågata med färgglada vepor och hejaklack på ÖFK-match.

Det första tillfället blir den 30 september när det är dags för ÖFK att möta Djurgården på Tele2 Arena. Nästa tillfälle blir när ÖFK möter BK Häcken den 21 oktober på Bravida Arena.

- Alla som är nyfikna på hur det är att bo, jobba och leva här är välkomna även om vi satsar extra på rekrytering av rätt kompetens. Företagen som är med på eventet har berättat vilken kompetens de behöver för att kunna utveckla sin verksamhet, säger Karin Henriksson, evenemangsstrateg på Östersunds kommun.

Bjuds på matchbiljett

På eventet presenteras de organisationer och företag som är på plats och så kommer vi att berätta vilja jobb som finns att söka. Dessutom blir det mingel med tilltugg och lite snack med ÖFK´s tränare innan matchstart. Vi avslutar med att tillsammans gå till matchen

- Ett stort fokus kommer att ligga på att presentera vilka jobb som finns och vilka karriärer som är möjliga i Östersund och Jämtland. Vi är ju inne i en period där vi växer så det knakar men verkligen beroende av människor med rätt kompetens vill flytta hit, säger Karin Henriksson.

Pedagoger, läkare och programmerare sökes

Det behövs till exempel fler pedagoger, systemvetare, sjuksköterskor, läkare, ingenjörer och programmerare. Bara för att nämna några yrken.

- Men vi kommer naturligtvis inte kunna hålls oss från att skryta lite (eller mycket) om den plats vi bor och lever på. Om hur vi just nu växer så det knakar, om alla initiativ och eldsjälar som finns i stan och om vilka fantastiska möjligheter som finns med att leva stadsliv nära fjällen.

Rekryteringseventen väcker intresse

Det är ju inte första gången ni ordnar detta, är rekryteringseventen ett framgångsrikt koncept?

- Vi känner till att det har flyttat upp ett gäng familjer som också har varit på våra rekryteringsevent, några kan ju också ha rekryterats direkt av företag som vi inte vet om. Men det vi vet är att eventen har varit populära och välbesökta, vi har fått chansen att träffa många människor och berätta om alla möjligheter som finns i Östersund. Att bestämma sig för att flytta är ofta en lång process men vi tror att det här kan så ett frö, säger Karin Henriksson.

Nyfiken på rekryteringseventen?

Här finns mer information och anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-09-13

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen