Publicerad 2018-04-11

Liam sex år söker stödfamilj

Liam är en social, nyfiken och aktiv kille som snart fyller sex år och börjar förskoleklass till hösten.

Han har Downs Syndrom vilket innebär att vissa saker tar längre tid att lära sig. För att kommunicera med sin omgivning använder han till viss del ord och förstärker det med tecken, bilder och kroppsspråk. Liam gillar bland annat att vara ute i naturen, bus och lek, djur och åka på badet.

Nu söker vi en stödfamilj som kan ge avlastning till Liams familj samt miljöombyte för Liam. Det är önskvärt att Liam kan vistas i stödfamiljen en helg i månaden samt en vardag varje vecka.

Stödfamiljen behöver inte ha någon speciell utbildning eller kompetens. God omvårdnad, tid och engagemang är det som önskas.

Som stödfamilj får ni ett arvode och en omkostnadsersättning. Stöd och utbildningskvällar erbjuds under uppdragets gång.

Behov av flera stödfamiljer

Just nu har vi ett behov av fler stödfamiljer som vill bli stödföräldrar till ett barn med funktionsnedsättning. Vi söker dig som regelbundet kan ta emot ett extra barn i ditt hem.

Vi välkomnar både ensamstående, par och hela familjer.

Låter det spännande? Tveka inte att höra av er så berättar vi mer.

Hör av er till: samordnaren för barn och unga, Kommunala Habiliteringsteamet LSS, Östersunds kommun 063-14 45 45

Läs mer om stödfamilj

Sidan uppdaterad 2018-04-11

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen