Publicerad 2018-04-06

Potatis från Frösön på tallriken för elever och äldre

Avtalet är klart och påskrivet. Nästa år får matgäster på förskola, skola och särskilda boenden för första gången på många år äta potatis som är odlad lokalt.

Två händer håller i två potatisar

Det blir Stocke gård på Frösön som från och med den 1 mars 2019 levererar potatis till Östersunds kommun.

Kommunens verksamhet Måltidsservice som lagar maten ser fram emot att servera närproducerad potatis till sina gäster.

Närodlad potatis efterfrågat

- Det är efterfrågat! Vi får ofta frågan från föräldrar och anhöriga till de äldre, säger Evonne Mattsson, kostchef på Måltidsservice, som varit sakkunnig i upphandlingen av en potatisleverantör.

Ett mål när Jämtlands läns gemensamma upphandlingskontor upphandlar nya leverantörer är att möjliggöra för små och medelstora företag att lämna anbud.

Första gången på många år

- Det är roligt att det blev närproducerat. Det är första gången på många år som vi har lyckats få en lokal leverantör. Miljömässigt är det även bra att potatisen inte längre behöver fraktas så långt, säger Hanna Holmberg, kostsamordnare på Måltidsservice, och även hon sakkunnig i upphandlingen.

Förutom Östersunds kommun har, än så länge, även Bräcke och Krokoms kommun gjort klart med en lokal leverantör av potatis från och med nästa år.

Sidan uppdaterad 2018-04-06

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen