Publicerad 2018-03-14

Uppskattad debut för Östersund Outdoor

Lördag 10 mars var det premiär för Östersund Outdoor. Ett 15-tal föreningar och andra aktörer var på plats i den välbesökta Vinterparken.

Målarsaker ligger utströdda på ett bord.

Förutom att erbjuda besökarna en aktivitetsfylld dag var detta en chans för föreningarna att visa upp sina verksamheter. Besökarna fick prova på många olika aktiviteter gratis, exempelvis buggkurs på Storsjöns is, vallakurs, draghundracing, orienteringskurs och mycket mer.

- Premiären av Östersund Outdoor blev ett lyckat arrangemang både för besökarna och för aktörerna. Målet med dagen var att bjuda medborgarna på en utomhusdag där man fick testa på olika aktiviteter inom friluftsliv, kultur och idrott. Förhoppningsvis blir detta ett återkommande arrangemang och något som går att utveckla ännu mer till kommande år, säger Linnea Nilsson-Vaara, friluftsstrateg på Östersunds kommun.

- Vi vill också rikta ett stort tack till alla föreningar och företagare som var på plats denna dag och visade upp sina verksamheter.

Arrangör för eventet var Vinterparken/Storsjöyran och Östersunds kommun.

Dessa är de lyckliga vinnarna i orienteringstävlingen:

Ungdomar

Frank Pitcher

Ingrid Berger

Elisa Frånberg

Ebba Kveli

Ellen Holmlund

Vuxna

Lukas Säw

Anette Solesäter

Patricia Azur

Johanna Jonsson

Karin Viksten

Vinsterna, som består av badbiljetter till Storsjöbadet, hämtas hos Orienteringsförbundets Lars-Eric Gahlin, Hallonvägen 7, Östersund. Ring 070-350 73 52 och kom överens om en tid för hämtning. 

Sidan uppdaterad 2018-03-14

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen