Publicerad 2018-02-13

Nystartade Trygghetsteamet bjuder in till invigning

Den 21 februari inviger Trygghetsteamet sina lokaler. Alla intresserade är välkomna på kaffe, tårta och mingel. Det blir en chans att få träffa personalen och höra mer om den nystartade verksamheten som ska bidra med en trygg hemgång från sjukhuset.

Bilder på fyra personal som står utanför ingången till Trygghetsteamets lokaler.

Trygghetsteamet som drog igång sin verksamhet 1 november består av 14 undersköterskor med arbetsterapeut och chef. Deras uppgift är att erbjuda extra stöd i hemmet till den som skrivs ut från sjukhuset, så att medborgare med stort behov av vård och trygghet kan återvända direkt hem.

Personal i teamet kan vara hos den enskilde medborgaren dygnet runt de första två dagarna. Totalt kan teamet finnas till hands under 10 dagar. Tanken är att de under den tiden läser av vilka behov personen har, samtidigt som personen själv får chans att i lugn och ro prova sig fram och vara delaktig. På så sätt kan teamet få fram ett bra underlag till biståndshandläggaren, som får en bild av vilket stöd personen sen behöver i form av hemtjänst - eller särskilt boende.

På onsdag 21 februari invigs Trygghetsteamets lokaler på Skolgatan 44 av Vård- och omsorgsnämndens ordförande Mona Modin Tjulin. Det blir en chans både för allmänheten och andra medarbetare att få träffa personalgruppen och höra mer om verksamheten.

Tid: Onsdag 21 februari 13-15. Mona Modin Tjulin inviger 13.30.

Plats: Trygghetsteamets lokaler Skolgatan 44.

Välkomna!

Sidan uppdaterad 2018-02-14

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen