Publicerad 2017-12-20

Ändrade öppettider på några förskolor med 1-2 avdelningar 

Öppettiderna på några av kommunens mindre förskolor med 1-2 avdelningar, som ligger i närheten av större förskolor, begränsas från och med den 6 augusti 2018 till 07.00 - 17.00.

Innemiljö från förskola. Leksak i förgrunden, förskolepersonal med barn i suddig bakgrund.

Foto: Göran Strand

Följande förskolor berörs:

• Brunflo: Förskolan Dungen

• Torvalla: Förskolan Gimlegården, Förskolan Smörkransen

• Odensala: Förskolan Lillgården, Förskolan Bäcken

• Centrala Östersund: Förskolan Regnbågen, Förskolan Litsvägen, Förskolan Hjorten

• Frösön: Förskolan Primus

 

- Det är av flera anledningar som vi valt att genomföra detta, säger Marianne Laurin Jacobsson, verksamhetschef för förskolan. Vi bemannar verksamheten mer effektivt och får högre kvalitet, utan några personalneddragningar. För att klara tidiga öppningar och sena stängningar behöver vi inte ta in extrapersonal.

- Vi kommer att via brev kontakta berörda vårdnadshavare som idag har plats på någon av de berörda förskolorna. Finns behov av omsorg före 07.00 och efter 17.00, måste man göra en ansökan om förflyttning till annan förskola i respektive område, med förtur att få plats.

 

Du som vårdnadshavare ansöker om förflyttning till annan förskola senast 2018-04-01 vialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

e-tjänsten "Förskoleplats - ansökan eller byte till annan förskola" på Östersunds kommuns hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

För mer information

Lena Nordbakk, Samordnare Förskola
063-14 40 24
E-post: lena.nordbakk@ostersund.se

Sidan uppdaterad 2018-03-02

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen