Publicerad 2017-11-10

Rapport från Kultur- och fritidsnämnden 9 november

Internationellt curlingsmästerskap i Östersund, bidrag till Östersund-Frösö Ridklubb, samt konst på Jägarvallens förskola. Här är några av de beslut som Kultur- och fritidsnämnden tog under torsdagen 9 november.

Bilden föreställer en domsalsklubba.

World Senior Curling Championship äger rum i Östersund i april 2018

World Senior Curling Championshiplänk till annan webbplats får 125 000 kr i arrangemangsbidrag, 25 000 kr i efterskänkt hyra för att få använda Östersund Arena, samt 150 000 kr för genomföring, informationsinsatser och fortsatt utvecklingsarbete.

Bidrag till Northern Elite Trophy 2017

ÖFK arrangerade fotbollscupen Northern Elite Trophy för pojklag hösten 2017. De får 8000 kr i bidrag till cupen, och 38 000 kr i efterskänkt hyra.

Tjänsteskrivelsen från Kultur- och fritidsförvaltningen föreslog även att nämnden skulle ge ytterligare 12 000 kr i stimulansbidrag för utveckling av evenemanget Northern Elite Trophy. Kultur- och fritidsnämnden beslutade att inte anslå stimulansbidrag till Northern Elite Trophy, eftersom fotbollscupen inte inkluderat flicklag. För att få den typen av bidrag måste en organisation inkludera både killar och tjejer, enligt Kultur- och fritidsnämnden.

300 000 kr i bidrag till Östersund-Frösö ridklubb

Östersund-Frösö Ridklubb ansökte om 417.255 kr. Ridklubben har dragits med ekonomiska bekymmer en tid.

Kultur- och fritidsnämnden beviljar klubben 300 000 kr i engångsbidrag för att klara sin akuta ekonomiska situation.

Förutsättningen för bidraget är att Östersund-Frösö Ridklubb senast den 31 mars 2018 ska presentera en åtgärdsplan med fokus på att hitta nya intäktsområden, för att långsiktigt och på ett hållbart sätt kunna stärka föreningens ekonomi. Klubben ska dessutom lämna en ekonomisk rapport till Kultur- och fritidsförvaltningen kvartalsvis under 2018, för att både förvaltningen och ridklubben ska få en bättre översyn av föreningens ekonomi. Som ytterligare stöd avsätter Kultur- och fritidsförvaltningen 20 timmar i riktat rådgivningsstöd till Östersund-Frösö Ridklubb för att hjälpa föreningen i deras intäktsarbete.

ÖDFF får 100 000 i verksamhetsbidrag för hösten 2017

ÖDFF sökte 125 000 kr för hösten 2017 för att klara ekonomin. ÖDFF menar bland annat att de gått miste om intäkter när deras matcher fått flyttas från Jämtkraft Arena till Hofvallen. Anledningen till flytten var att konstgräsplanen skulle läggas om för att möjliggöra ÖFK:s matcher i Europa League. Kultur- och fritidsnämnden anslår därför 100 000 kr i engångsbidrag. 

Konstnären Beatrice Hansson gör den konstnärliga utsmyckningen på Förskolan Jägarvallen

En förskola ska byggas på Jägarvallen. När kommunen bygger nya kommunala byggnader eller bygger om befintliga, går alltid en procent av entreprenadkostnaden till konstnärlig gestaltning. Detta kallas för enprocentregeln.

På Jägarvallens förskola ska konst för 350 000 kronor placeras. En urvalsgrupp tog fram förslag till konstnärlig gestaltning. Urvalsgruppen bestod av kommunens konstassistent, nämndens konstnärliga rådgivare, barn- och utbildningsförvaltningens förskolechef, två enhetschefer för förskolan, samt två förskolebarn, en pojke och en flicka, 4 respektive 5 år gamla.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade utifrån urvalsgruppens förslag att det blir konstnären Beatrice Hansson som gör den konstnärliga utsmyckningen på Jägarvallens förskola. Verket, som kommer placeras på förskolegården, heter ”Välkomstkommittén”.

 

Vill du läsa mer om alla beslut som Kultur- och fritidsnämnden tog den 9 november? Läs protokollet som kommer publiceras under Aktuella möten och protokolllänk till annan webbplats inom kort.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-11-10

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen