Publicerad 2017-09-12

Amanda hyllad efter sin positiva insändare om jobbet inom vården

Amanda Vestfält blev less på allt negativt, och skrev en positiv tidningsinsändare om hur hon älskar sitt arbete inom vården. Rubriken var "Tack för att jag får ha världens bästa jobb".
– Jag har bara fått glada reaktioner. Folk som jag inte känner har skrivit och tackat mig, berättar hon.

Amanda leende, fotograferad ovanifrån i halvfigur, utanför entrén till hennes arbete

Amanda Vestfält brinner för att göra skillnad i människors liv.

Vi träffar 23-åriga Amanda Vestfält under en rast på ett LSS-boende. Hon vikarierar samtidigt som hon pluggar sista terminen till sjuksköterska. Tidigare har hon arbetat inom äldrevården.

Efter att ha läst hennes insändare förväntar vi oss att hitta en Amanda som är en sprudlande typ och en rakt igenom positiv människa som bara ser ljuspunkter i varje hörn hon tittar. Men icke .

– Nej, absolut inte! Frågar du mina vänner skulle de säga att jag är den mest negativa människa som de känner.

Gör skillnad

Det rimmar inte riktigt med tonen i insändaren kan man tycka. Men Amanda förklarar:

– Det är bara så att jag älskar mitt jobb. Det är fantastiskt att få jobba med människor, att få känna att man gör skillnad. Varje dag.

Vi kan väl konstatera att när det brukar förekomma insändare som handlar om vårdjobb brukar de ofta handla om stress, tidspress, brist på resurser och så vidare. Till slut fick Amanda Vestfält nog.

"Jag är så otroligt less på att läsa dessa texter om och om och om igen. Nu räcker det!", skrev hon i de lokala dagstidningarna.

– Jag har absolut förståelse för de som är negativa. Jag vet precis vad de pratar om. Men det blir för mycket gnäll till slut, förklarar hon.

– Om man vill ha in mer folk i vården är det inte den bilden man ska behöva läsa om hela tiden. Om jag var arbetssökande och bara matades med allt detta gnäll skulle jag aldrig söka mig till vården.

Dags byta taktik

Så här skriver Amanda Västfelt i insändaren:

"Det gnäll som sipprar ut i media har hittills inte lett till någon revolutionerande förändring inom vården och därför är det dags att vi byter taktik. Vi börjar nu."

– Som ung blir man jättepåverkad av de som jobbat länge och bara sitter och gnäller på fikarasterna. Till slut är man där själv. Det blir det inte bättre av.

Här kan du läsa Amandas hela insändare som publicerades i ÖP 23 augusti.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-09-12

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen