Publicerad 2017-08-10

Mattias Brännholm hittade hem: "Det handlar om livskvalitet"

På söndag är förhoppningen att några Stockholmsbor ska lockas att flytta till Östersund i samband med kommunens inflyttarvent. En som redan tagit steget är tv-profilen Mattias Brännholm som flyttat hem igen efter 28 år.
– Anledningen kan sammanfattas med ordet livskvalitet, säger han.

Mattias står i slalombacken på Frösön och Östersund syns i bakgrunden.

Mattias Brännholm har vänt hem till Östersund efter 28 år.

Östersunds kommun arrangerar ett inflyttarevent i samband med fotbollsmatchen mellan Hammarby och Östersunds FK på Tele 2 Arena.

På eventet berättar kommunen, tillsammans med arbetsgivare från regionen om de möjligheter som finns att bo och arbeta i Östersund just nu, och hur kommunen kan hjälpa potentiella inflyttare att ta steget att flytta hit.

Mattias Brännholm lämnade Östersund 1989 då han åkte till Los Angeles för att plugga tv-produktion i fyra år. I USA har han också varit utlandskorrespondent för SVT Sport i två omgångar, däremellan har han figurerat på bland annat lokala tv-stationer och Aktuellt. Huvudsakligen har han bott i Stockholm. Senast i Helsingborg.

Valet blev Östersund

Men för två månader sedan gick flyttlasset till Jämtland och Frösön.

– Jag valde mellan Göteborg, Stockholm och Östersund när jag separarerade. Göteborg föll bort ganska snabbt och Stockholm kändes som att jag var klar med efter 20 år där. Östersund var ändå något nytt för mig igen, även om det var gammalt, förklarar Mattias Brännholm.

Det fanns flera orsaker till flytten. En är familjen, släkt och vänner. En annan är att Mattias numera är egen företagare och ändå reser mycket i sitt jobb. Han driver Brama Content & Film AB, som sysslar med redaktionell marknadsföring och har en anställd i Stockholm.

Men om han skulle bli en tillfällig ambassadör för Östersund och skulle förklara för andra varför de ska flytta hit, låter det så här:

– Det kanske starkaste argumentet är årstiderna! Nästan var man än befinner sig i Sverige i övrigt består sex månader av ruttet väder. Ta Skåne till exempel, där är det inte lattjo från oktober till april ...

Fotbollen är het

– Här uppe har vi åtminstone tre-fyra tydliga säsonger. Några veckor sommar, en fantastisk fin och färgsprakande höst, en riktig vinter, och sedan oftast en magisk vårvinter med Vinterparken och allt som finns i Östersund.

– Själv har jag nog tänkt mig att investera i både längdskidor och skridskor, saker som jag inte ägt på 30 år, förklarar Mattias.

Han pendlar som sagt en hel del i sitt arbete, och kommer att vara med vid fotbollsmatchen i Stockholm på söndag när Östersunds kommun håller sitt inflyttarevent.

Mattias Brännholm tycker att kopplingen till fotboll är självklar.

– Utan tvekan. ÖFK är ju Östersunds absolut starkaste varumärke just nu.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2018-05-14

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen