Elektronisk leverantörsfaktura

Kommunens leverantörer erbjuds att fakturera oss elektroniskt för levererade varor och tjänster. E-fakturering innebär besparing av kuvertering, porto och postning vilket ger tids- och miljömässiga vinster.

Skicka e-faktura till oss

Ring Janrik Englund på 063-14 37 12 så undersöker han vad du har för förutsättningar och hur du snabbast kommer igång. Han ger dig de uppgifter som krävs för elektronisk kommunikation och informerar om överenskommelsen om tjänsten.

Anslut till VAN-tjänst

För att kunna skicka elektroniska fakturor till Östersunds kommun behöver du vara ansluten till en fakturaväxel, så kallad VAN-tjänst, som samarbetar med Swedbank. (VAN = Value Added Network.) För att bli ansluten till en fakturaväxel vänder du dig i första hand till leverantören av det faktureringsprogram du använder.

Fakturaformat

Som grund för elektronisk fakturering använder vi offentlig sektors standard, SVE-fakturaformatet. Du kan läsa mer om denna standard på SFTI:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress och referensnummer

Östersunds kommuns fakturaväxel/VAN-tjänst är Swedbank SWEDSESS, e-fakturaadress 2120002528. Ett giltig referensnummer på sex siffror ska alltid finnas med på fakturan till oss. Detta nummer styr fakturan till rätt person för godkännande av fakturan. Referensnumret lämnar personen som beställer vara eller tjänst av dig. Referensnumret anges under "Er referens" i fältet "Invoice/RequisitionistDocumentReference\\ID" 

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-02-20