Navigatorcentrum

Navigatorcentrum vänder sig till dig som är folk­bok­förd i Öster­sunds kommun och varken arbetar eller studerar. Hos oss kan du få träffa en av våra jobbkoordinatorer och få hjälp att komma ut i aktiviteter som tydligt främjar fortsatta studier och/eller inträde i arbetslivet. Du har också möjlighet att få en personlig coach som stödjer dig längst vägen mot jobb och studier. Primärt vänder vi oss till dig mellan 15 och 25 år. Verksamheten och aktiviteterna präglas av kärnvärdena i framåt med hjärtat; engagemang, omtanke och utveckling.

Vi förutsätter att du kommer till oss av fri vilja och är beredd att ta steg framåt i den riktning du önskar. Våra lokaler ligger centralt på Kyrkgatan 47, nära busstorget.

Vill du:

  • Sätta upp mål för framtiden?
  • Hålla eller skapa rutiner?
  • Utforska och utmana dig själv?
  • Lära dig nya saker?
  • Skapa nya kontakter?
  • Skaffa arbetslivserfarenhet?
  • Utforska ditt lärande och dina styrkor?
  • Träna på att vara social?
  • Navigera i samhället?
  • Förbättra din hälsa?

I så fall kan vi hjälpa dig!

Ta kontakt med vår Drop-in

För att kunna ta del av våra aktiviteter behöver du börja med att ringa till Navigatorcentrums drop-in telefon.

Med anledning av covid-19:

Vår fysiska drop-in är stängd tillsvidare. All kontakt sker via telefon.

Drop-in-telefon:

063 -14 30 64

Telefontider Drop-in:

Tisdagar: 13.00–16.00
Torsdagar: 13.00–16.00

När du ringer till vår drop-in telefon får du prata med någon av våra koordinatorer som jobbar på Navigatorcentrum. I ett kortare samtal pratar vi om hur din situation ser ut just nu och vad du kan ha för behov av stöd. Därefter kommer vi tillsammans fram till vad som blir bäst för dig i ett nästa steg. Det kan exempelvis vara att komma i kontakt med våra coacher och/eller ta del av någon av våra andra aktiviteter.

För dig som är vår samverkanspartner

För att stärka frivilligheten och individens eget ansvar uppmuntrar vi alltid att personer som vill komma i kontakt med oss själva ringer Drop-in. Du som samverkanspartner får gärna vara med vid telefonsamtalet som ett stöd.

Vi erbjuder:

Coachning

Om du är mellan 18 och 25 år har du möjlighet att bli coachad av någon av våra coacher.

Coachning

Unga i huset

Hos oss kan du ta del av vår dagliga verksamhet Unga i huset, som finns till för dig mellan 15 och 25 som behöver skapa rutiner och träna sociala färdigheter. Vi har 10-12 platser i våra lokaler på Kyrkgatan 49. Efter avslut på Unga i huset ska du kunna gå vidare till praktik, studier eller annan lämplig verksamhet.

Unga i huset

Ungdomsanställning

Om du är mellan 18 och 25 år finns möjligheten att under sex månader få en betald ungdomsanställning.

Ungdomsanställning

Stöd till praktikplats

På Navigatorcentrum kan vi stödja dig som är mellan 15 och 25 år att hitta en praktikplats som passar dina önskemål och behov. Under praktiktiden är du försäkrad genom oss.

Praktikplats

En bra start

Kursen "En bra start" passar dig som vill stärka dig själv och få större insikt i vem du är, och vad du behöver för att må bra och komma vidare framåt i livet. Det finns ingen åldersbegränsning för att få delta i kursen.

En bra start

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-09-13