Navigatorcentrum

Ett par röda Converseskor

Navigatorcentrum är för dig som är mellan 15 och 25 år, skriven i Östersunds kommun och varken arbetar eller studerar. Vi coachar dig till att nå din fulla potential!

Vill du:

  • Sätta upp mål för framtiden?
  • Hålla eller skapa rutiner?
  • Utforska och utmana dig själv?
  • Lära dig nya saker?
  • Skapa nya kontakter?
  • Skaffa arbetslivserfarenhet?
  • Utforska ditt lärande och dina styrkor?
  • Träna på att vara social?
  • Navigera i samhället?
  • Förbättra din hälsa?

I så fall kan vi hjälpa dig!

Skriv in dig hos oss

För att få en coach och kunna ta del av våra aktiviteter behöver du först komma in till oss på Kyrkgatan 47 på vår drop-in.

Drop-in öppettider för sommaren:
Vecka 27 - 29 har vi öppet 2/7-4/7, 9/7-11/7 samt 16/7-18/7 kl. 13.00-15.00.
Vecka 32 har vi öppet 7/8-9/8 kl. 13.00-15.00.

Vecka 30 och 31 (22 juli - 5 aug) har vi stängt.
Efter vecka 32 har vi ordinarie öppettider.

Ordinarie öppettider drop-in:
Tisdag 13.00–16.00
Onsdag 13.00–16.00
Torsdag 13.00–16.00

Du får då träffa Maggan eller någon annan av oss. Vi bjuder dig på en kopp kaffe eller te, samtalar kring din situation och skriver upp dig på vår kölista. Så fort en coach blir ledig återkommer vi till dig med erbjudande om ett första möte och inskrivning.

Samverka med oss?

För att stärka frivilligheten och individens ansvar uppmuntrar vi alltid till att första besöket ska ske genom Drop In. Du som samverkanspartner får gärna följa med och vara ett stöd.

Om du har en ung vuxen som har svårt att komma på drop-in så ska första mötet vara en flerpartsträff. Du som samverkanspartner ringer då 070-248 39 45 (tisdag-torsdag 13.00 - 16.00).

Coachning

Vår verksamhet är frivillig och bygger på din vilja att ta dig framåt i livet. Vi coachar dig i frågor som rör din väg till utbildning eller arbete. Tillsammans utforskar vi vad du vill med ditt liv och vad du drömmer om. Vi sätter upp mål och hjälper dig att se hur du kan ta dig dit. Du får stöd att leda dig själv och ta ansvar för att dina drömmar och mål blir tydliga och möjliga att genomföra. Hos oss får möta någon som lyssnar på dig.

En väg in och många vägar ut!

Som en del av coachningen erbjuder vi olika aktiviteter för att du ska komma närmare dina mål och drömmar. Vi utgår ifrån dina intressen och behov och planerar tillsammans vilken aktivitet som kan vara lämplig för dig. Om du till exempel behöver skapa och hålla rutiner kan vår dagliga verksamhet ”Unga i huset” vara något för dig. Om du vill ha en praktikplats stödjer vi dig i detta. Till dig som vill ut i världen kan vi förmedla volontärjobb. Det finns många olika möjligheter… Läs mer på sidan Olika aktiviteter.

Det kommunala aktivitetsansvaret

Om du är mellan 16 och 20 år och inte har någon gymnasieexamen omfattas du av det kommunala aktivitetsanvaret. Då behöver vi enligt lag komma i kontakt med dig. Läs mer på sidan Kommunala aktivitetsansvaret

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-06-27