E-tjänster för bygglov och andra åtgärder

När du ska bygga något eller göra vissa ändringar kan du behöva söka bygglov eller göra en anmälan för det du vill göra. Det kan du enkelt och bekvämt göra i våra e-tjänster.

Sök bygglov och andra åtgärder (e-tjänst)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I Östersunds kommuns nya e-tjänster kan du ansöka och anmäla åtgärder, komplettera ärenden, svara på grannehöranden och följa dina ärenden. Du kan även hitta ritningar i vårt bygglovsarkiv eller ta fram gällande detaljplan. Det spelar ingen roll vad klockan är, vilken dag det är eller ens var du befinner dig i världen. E-tjänsterna är alltid tillgängliga.

För att kunna använda e-tjänsterna måste du logga in med BankID eller e-legitimation. Väl inloggad väljer du vad du vill göra. Även för att söka för ett företag loggar du in med ditt BankID eller e-legitimation, du som loggar in blir då kontaktperson för företagets ärende och företaget registreras som byggherre.

Det kostar inget extra att använda själva e-tjänsterna. Men vi tar som vanligt ut en avgift för handläggningen av en ansökan eller anmälan, enligt den taxa som kommunfullmäktige har beslutat.

E-tjänsten ger dig dessutom automatiskt hjälp med vilka handlingar som krävs för just ditt ärende. 

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-01-14