­Sopor i villa­hushåll

Illustration av sophämtning från sidolastande sopbil

Alla villaägare ska ha ett abonnemang för sophämtning hos oss för hämtning av restavfall till förbränning och matavfall. Abonnemanget ger fria besök på återvinningscentralerna för att lämna villahushållets farliga avfall och stora, tunga sopor. Korg och påsar för matavfall ingår också, de kan du hämta på återvinningscentralerna, biblioteken eller hos Kundcenter på Österäng, Förlandsgränd 1C.

Abonnemanget består av grundavgift och hämtningsavgift. Du kan själv hålla nere kostnaderna genom att vara duktig på att sortera.

Du som behöver ett matavfallskärl, ska få ett

Du som behöver ett kärl för matavfall för att det du har är trasigt eller för att du har ett nytt hus där det inte redan finns ett kärl, kommer att få ett. Det blir ett begagnat kärl därför att leveransen av nya kärl är försenad. Men det kärl du får kommer att vara helt och rengjort och uppmärkt med symbol för matavfall.

Grön tunna med brunt lock, märkt med en äppelskrutt som symbol för matavfall.

Utökad service: Fram­­dragning av sopkärl

Om du är hindrad att dra fram dina sopkärl på hämtdagen; det kan vara funktions­hinder, skada eller sjukdom kan vi hjälpa till att dra fram kärlen. Du måste i så fall ansöka om utökad service för framdragning av kärl. Vi tar ut en avgift per kärl och år. Se Sopavgifter

Ansökan om utökad service: Framdragning av kärl

Står huset tomt?

Om huset kommer att stå tomt i mer än tre månader kan du meddela oss så får du uppehåll i sophämtningen. Uppehållet gäller endast hämtning av Matavfall eftersom vi bara tar ut avgift för tömning av det vanliga sopkärlet när du ställer fram det. Grundavgiften betalar du som vanligt. Kontakta kommunens Kundcenter.

Nytt ­­sopabonnemang eller ny ägare

Har du sålt huset? Eller köpt ett hus? Eller har du byggt nytt? Kontakta oss i god tid innan överlåtelsen eller inflyttningen så att du har sopkärl när du flyttar in och att räkningarna går till rätt person.

Ny ägare?

Även om du anmält flytt till Skatteverket eller Adressändring så måste du kontakta oss. Vi får ingen information därifrån.

Du kan själv göra ändringen via vår e-tjänst "Ägarbyte vid försäljning eller köp av fastighet". Eller kontakta kommunens Kundcenter 063-14 30 00.

Vad händer när du har skickat in ärendet via e-tjänsten?

Vi registrerar alla uppgifterna i vårt verksamhetssystem. Vi förväntar oss en vattenavläsning om vi inte redan fått den. Vi skickar ut välkomstbrev till köparen och eventuellt slutfaktura till säljaren inför ägarbytet.

Nytt hus?

Om du har byggt ett nytt hus så får du kontakta oss via kundcenter på 063 - 14 30 00 så att vi kan starta ditt abonnemang för avfall. Du kommer att få ett kärl för restavfallet och ett för matavfallet - om du inte väljer att anmäla till miljö och hälsa att du vill ha hemkompost.

Kompostera ditt matavfall hemma

Genom att kompostera ditt matavfall hemma på tomten kan du sänka din sopkostnader och dessutom få fin kompostjord. Du måste skicka in en anmälan om hemkompostering till kommunen innan du börjar kompostera.

Hemkompostering

Gemensamma sopkärl

Till kunder som bor längs vägar där sopbilen har svårt att ta sig fram, erbjuder vi gemensamma sopkärl för flera kunder uppställda på en lämplig plats. De gemensamma sopkärlen (större sopkärl eller containers) är dimensionerade efter antal anslutna hushåll och hur mycket avfall hushållen beräknas generera i genomsnitt.

Sopkärlet är trasigt

Om ditt sopkärl, lock eller hjulen till sopkärlen är trasiga så kan du själv anmäl via e-tjänsten eller höar av dig till Kundcenter på 063 - 14 30 00 eller kundcenter@ostersund.se. För dig som kund är det kostnadsfritt, så länge det inte är uppenbar skadegörelse. 

De vill veta adressen där kärlet står och ditt anläggningsnummer. Anläggningsnumret finns på din faktura.

Om de som kör bilarna upptäcker att kärlet behöver åtgärdas, då kommer de att lägga en beställning på det.

När 80 liters-kärl eller locken till dem går sönder byter vi ut dem till 140 liters kärl som är den nya standardstorleken. Detta gör vi på grund av arbetsmiljöskäl. Kostnaden för dig som kund förändras inte.

Sidan uppdaterad 2023-09-05