Vallaskolan

Vallaskolan ligger i stadsdelen Valla i centrala Frösön. Vi delar lokaler med fritidsgården Valla och strax intill finns förskolan Önegården. Vallaskolan omfattar förskoleklass och årskurs 1-9.

Vallaskolan

Aktuellt just nu

Informationsmöte inför val till högre årskurs

Välkommen till vår skolas informationsmöte inför val till högre årskurs. Mötet sker digitalt via Teams. Vid frågor, kontakta rektor.

Instruktion för anslutning till digitalt möte via Teams Pdf, 98.6 kB.

Frånvaroanmälan

Anmäl frånvaro mellan 07.30-08.00 varje från­varodag om du inte kommit överens med skolan om något annat.

Skolmåltider

Vår skolmat ska smaka gott, vara närings­riktig och tillagad på ett säkert och hållbart sätt.

Info om inskriven fritidsverksamhet årskurs 4–6 samt den öppna fritidsklubben
på Vallaskolan

Från och med den 1 augusti 2022 kommer den inskrivna fritidshemsverksamheten för årskurs 4-6 att samordnas med inskriven fritidshemsverksamhet för årskurs 3.

Detta innebär att den inskrivna fritidshemsverksamheten för årskurs 4-6 inte längre samordnas med den öppna Fritidsklubben kommande läsår.

Den öppna Fritidsklubben kommer fortsättningsvis att vara kvar i samma lokaler i väntan på att nya lokaler är färdigrenoverade.

Skolskjuts och ungdomskort

Elever som bor långt från skolan har rätt till skolskjuts. Dessutom har alla barn och unga mellan 6 och 19 år gratis buss­kort (ungdoms­kort).

Ledighet

Om elever vill vara ledig under ter­minen måste vårdnadshavare ansöka om det. Skolan gör en bedömning i varje enskilt fall.

Sidan uppdaterad 2023-03-20