Elevadministration i Dexter

Skolbarn

Dexter är en webbtjänst där du som vårdnadshavare kan ge och få viktig information om ditt barns skolgång.

I Dexter kan du till exempel:

  • anmäla frånvaro eller sjukdom för ditt barn
  • se ditt barns frånvaro
  • ta del av ämnes­prov­resultat och betyg

Så här får du ditt konto till Dexter

För att logga in i Dexter måste du ha ett konto med användarnamn och lösenord. Som ny vårdnadshavare i grundskolan får du inloggningsuppgifter hemskickade av den skola ditt barn tillhör när terminen startar.

Om du inte har fått några inloggningsuppgifter skickade hem till dig eller har problem med att logga in, kontakta din skolas administratör.

Så använder du Dexter

I dokumentet, Dexter för vårdnadshavare, finns instruktioner om hur du använder Dexter. Behöver du ytterligare hjälp eller har frågor om Dexter är du välkommen att kontakta din skola.

Anmäl frånvaro med Dexters mobilapp

Om du har en smartphone, kan du även ladda ner mobilappen Dexter App från Apple App Store eller Google Play. I mobilappen loggar du in med dina uppgifter och gör din frånvaroanmälan eller ­sjukanmälan för ditt barn. I appen kan du bara anmäla frånvaro samma dag, inte i efterhand.
Instruktioner om hur du använder Dexter appPDF

SMS-avisering vid ogiltig frånvaro

Vid första ogiltiga frånvarotillfället, registrerat av en pedagog, för en skoldag kommer ett SMS att skickas till dig som vårdnadshavare. Du uppmanas att kontakta skolan genom att ringa det telefonnummer som står i SMS:et, för att bekräfta att anmälan har nått dig. Om du inte ringer så kommer skolan att kontakta dig som vanligt under dagen.

Information om SMS-avisering genom DexterPDF

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-06-17