Om oss

Vi på Lingonet tycker om att vara ute med barnen. Ofta är vi ute både för- och eftermiddag. Vintertid kan vi åka skidor på närbelägen äng och skridskor på vår isbana.

Vår och höst vistas vi gärna vid Odensalabäcken.
För 4- och 5-åringarna har vi längdskidskola en vecka var. Detta avslutas med Lingonloppet där alla barn som vill får vara med och åka.

Grupper

För våra 4-åringar har vi gruppen Ekorrarna. Vi går på utflykter i närområdet, leker och upptäcker. Vi brukar också åka skridskor eller ha rörelselekar inne i lekhallen.

För 5-åringarna har vi gruppen Rävarna. Varannan vecka är det gymnastik och varannan Naturgrupp. Gymnastik har vi under hösten och våren ute. Då går vi till grusplanen och har rörelselekar och aktiviteter. Under vintern är vi inne i lekhallen och har aktiviteter, ofta till musik. När vi har gymnastik inne duschar vi efteråt. Barnen bör därför ha ombyte och handduk med sig.

Naturgruppen är ute året runt. Barnen får bekanta sig med naturen på olika sätt. Vi går på utflykter i närområdet t ex till Odensalabäcken, Lillsjön eller Storsjön. Vi går även till skogen eller åker skridskor.
Det är bra om barnen har med sig en ryggsäck med sittlapp och frukt i eftersom vi brukar fika innan vi går hem. Vi har också som mål att under våren äta lunch ute någon gång.

Matematik

Att belysa matematiken i vardagen är något vi arbetar med varje dag. Vi har en matteverkstad dit vi kan gå med några barn och arbeta med mattelådor som t.ex handlar om likheter/olik­heter, sortera, antal, problemlösning.
Varje avdelning har en matteväska som barnen får låna hem en vecka åt gången. I den finns spel, recept och uppgifter som man kan leka med tillsammans med en vuxen hemma.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-01-30