Föräldrainformation

Här finner du som vårdnadshavare information som är av vikt för ditt barns vistelse hos oss.

Så minskar du risken för smitta i förskolan.

Barnhälsoarbetet på förskolan

På varje förskola inom Östersunds kommun finns ett Barnhälsoteam (BHT). BHT består av förskolechef och specialpedagog. Förskolan har också stöd från kommunens Barn- och elevhälsa och ett samarbete med Barnavårdscentralen (BVC) i respektive område, samt vid behov även med Föräldra-/Barnhälsan.

Barn- och elevhälsoarbete centralt i Östersund

Enheten Barn- och elevhälsan är en del av Barn- och utbildningsförvaltningen, och ger stöd till förskola, förskoleklass, grundskola, särskola samt fristående skolor och kooperativ. I enheten ingår skolsköterskor, skolläkare, skolpsykologer, socionomer/skolkuratorer, specialpedagogisk spetskompetens (hörsel, syn, tal & språk, läs & skriv, social handlingskompetens, utvecklingsstörning) samt sjukhusskola.

Bra att ha i förskolan

Napp, gosedjur och snuttefilt om ditt barn använder det.
Kläder att sova i.
Filt, åkpåse eller sovsäck.
Blöjor eller underbyxor.
Extra strumpor.
Extra byxor ovh tröjor.
Galonkläder.
Stövlar.
Mössa.
Vantar/handskar.
Solskyddskräm.
Fleecetröja/byxa.
Hjälm med grönt spänne.

Vi är ute varje dag, se därför till att det finns kläder efter väder och att ditt barn alltid har extrakläder att byta om till (gärna flera).
Lämna privata leksaker hemma eftersom vi i förskolan inte har möjlighet att ansvara för dem.
Kom ihåg att stänga grinden efter dig så allas barn blir kvar på gården.

Måltider

Måltider serveras:
Frukost 08.00
Lunch 11.15
Mellanmål 14.15

Vi strävar efter att måltiderna ska vara en lugn stund där både barn och vuxna får möjlighet att lyssna, berätta, reflektera och utveckla sin sociala kompetens. Vi uppmuntrar barnen att smaka på allt.

Specialkost

Om ditt barn av olika anledningar har behov av specialkost är det viktigt att ni informerar vårt kök så de vet vad de kan tillaga. Skulle sedan ert barn bli sjukt någon dag är det viktigt att ni som vårdnadshavare tar kontakt med köket före klockan 07.30 så de inte lagar specialkost den dagen.

Försäkring

Barnen är olycksfallsförsäkrade under sin vistelse på förskolan. Försäkringen har barnen genom Östersunds kommun. Tilläggsförsäkring bör Du själv se över.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2018-03-06