Komet

Familj dukar fram på middagsbordet under vissa protester

Det är vanligt att det blir konflikter mellan föräldrar och barn eller mellan syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Komet är ett utbildningsprogram för dig som vill hitta fram till en bättre kommunikation och minska bråk och konflikter med ditt barn.

Komet finns i två olika varianter. En grupp för föräldrar med barn i åldern 3-12 år och en grupp för föräldrar som har barn som är 12-18 år gamla. Utbildningen sker i grupp tillsammans med andra föräldrar och två gruppledare. Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller mycket exempel, diskussioner och idéer för hur man kan bemöta sitt barn.

Innehållet är inriktat på att se möjligheter och lösningar och du får du med dig konkreta förslag och övningar att pröva hemma. Under kursen fokuserar man på ett barn – det barn i familjen som det är mest konflikter omkring.

Aktuella grupper

Vi startar vanligtvis Komet-grupper en gång per termin men när efterfrågan är stor finns ett kösystem. Vi kan inte garantera att alla anmälda får plats. Inför gruppstart tar vi kontakt med de som lämnat intresseanmälan.

Komet (3-11 år)

Nästa grupp startar i februari. Därefter träffas gruppen varje vecka vid elva tillfällen (2,5 tim per träff) med uppehåll för skollov. Exakt datum för träffarna kommer i januari. Du kan göra en intresseanmälan för kommande grupper till höger. I januari får du meddelande om vilka datum som gäller för träffarna och du kan då ta ställning till om du vill vara med eller inte.

 

Komet (12-18 år)

Nästa grupp startar onsdagen den 13 februari kl 18.00-20.30. Därefter träffas gruppen varje vecka med uppehåll för sportlovet v 10. Gruppen träffas totalt 8 ggr.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2018-12-12