Båtliv

En härlig sommardag vid Östersunds båthamn med Frösön och Gustavsbergsbacken i bakgrunden.

Sveriges till ytan femte sjö med sina 456 kvadratkilometers yta har ett ständigt ökande friluftsliv och bär på en stor potential för både båtsport, olika former av fiske och turism.

Båtlivet på Storsjön växer år från år, och är i dag en stor fritidssektor. Vi har i dag två fina hamnanläggningar i Östersund och på Frösön. Hamnarna ägs av Östersunds Kommun och drivs av båtklubbarna via en hamnkommitté: Östersund-Frösö Båthamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sverige har infört nya regler för vattenskoter. Reglerna innebär att definitionen av vattenskoter har ändrats och att det är tillåtet att köra vattenskoter i allmänna farleder samt i de vattenområden som länsstyrelsen beslutar om. I Jämtlands län finns de fem allmänna farlederna Frösön-Genvalla och Isön-Norderön i Östersunds kommun, Frösön-Rödön i Östersunds och Krokoms kommuner, Håkansta-Norderön i Åre kommun och Ammer-Stavre i Bräcke kommun. I Östersunds kommun är det tillåtet att köra vattenskoter i ett område vid Beijers-Minnesgärde.

Mer information finns hos Länsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt hos Naturvårdsverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2017-02-27