Evenemangsarena: Östersunds Skidstadion

Översiktsbild över Östersunds Skidstadion på vintern

Östersunds skidstadion har ett av Sveriges största skidområde och en tävlingsarena inom vintersporter av högsta internationella klass. Den ligger vackert beläget över Storsjön med bara 15 minuters promenad till centrum och 15 minuter bilfärd till flygplatsen. Det finns upp emot 89 km vanliga spår att välja mellan.

Skidstadion är certifierad för VC-tävlingar i traditionella individuella tävlingar, sprint, jakt- och masstart samt stafetter. Certifieringen är en viktig kvalitetsstämpel för Östersunds skidstadion.

Stadion har en skidskyttearena med 30 skjutbanor och en belysning som möjliggör TV-sända kvällstävlingar samt en permanent läktare för 6 000 åskådare.

Under barmarksperioden kan du nyttja den 7 km långa rullskidbanan, löpa i spåren och cykla på mountainbikebanan.

Infarten till Skidstadion är från Genvägen vid början av stadion med gratis parkering.

Läs mer om Östersunds Skidstadion

Tillgänglighet på skidstadion

Logotypen för "Good Practice" 2016.

Kommunens jobb med att göra skidstadion tillgänglig för alla invånare har uppmärksammats av den internationella stiftelsen Design for All Foundation (Stiftelsen design för alla)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stiftelsen har utsett skidstadions anläggning till ett av 2016 års goda exempel och förebilder i form av utmärkelsen Good Practice. Skidstadion var även nominerad till att bli en av de fem vinnarna av 2016 års bästa exempel på tillgänglighet för alla.

I bildspelet här nedan kan du se några exempel på vad kommunen utvecklat kring tillgängligheten på skidstadion.

Läs mer om utmärkelsen på vår Utmärkelser-sida.

Översiktsbild över stadion

Översiktskarta över stadionområdet
Sidan uppdaterad 2017-05-19