Evenemang

Publikhav med Republiken Jämtland-flaggor

Östersund är en stor arrangörsstad, särskilt inom vinteridrotter. Tillsammans med Åre satsar vi på att bli norra Europas ledande vinter­sportregion. Men även på sommaren bjuds det på stora evenemang, bland annat Sveriges största stadsfestival.

VM och världscupspremiärer i skidskytte

De senaste åren har Östersund bland annat haft VM i skidskytte, SM-veckan, Junior-VM i curling, fotbolls-VM för etniska minoriteter och världscup i längdskidor. Världs­cuppremiären i skidskytte hålls årligen i Östersund och 2019 kommer vi att stå värd för Skidskytte-VM 2019.

Storsjöyran

Varje sommar arrangeras Storsjöyranlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är Sveriges äldsta stadsfestival. Egentligen är det två festivaler i en. Dels festivalkvällarna då mängder av internationella och nationella artister uppträder på Yrans olika scener, dels den tio dagar långa Yranveckan.

Storsjöcupen

I början av juli arrangeras en av Sveriges största fotbollscuper för ungdomar här i Östersund, Storsjöcupenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med 500 deltagande lag. Genom åren har lag från Sverige, Norge, Mexico, Indien, Sydafrika, Uganda och USA och en mängd andra länder deltagit i den populära cupen.

Sidan uppdaterad 2016-12-16