Elcyklar

Närbild på ett styre på elcykel

Att cykla elcykel är roligt, praktiskt och miljövänligt. Om du vill komma fram snabbt utan att bli svettig är elcykeln det perfekta transportmedlet.

Vi på Grön Trafik kan tack vare projektet "Grönare resor" erbjuda dig som privatperson, organisation eller företag att låna en elcykel. Du får prova på hur det är att ha en elcykel i vardagen. Syftet är att öka kunskapen om olika alternativ för hållbart resande och inspirera till en hälsosam livsstil.

Du lånar elcykeln under en vecka helt kostnadsfritt. På arbetsplatser finns det möjlighet att låna en elcykel under en längre tid. För säkra och bekväma cykelturer är cyklarna utrustade med dubbdäck vintertid. Givetvis erbjuder vi alltid hjälm vid utlåningen.

Så här gör du för att låna en elcykel

Titta igenom elcykelmodellerna som vi erbjuder. Fyll i vårt intresseformulär, och välj mellan en eller flera modeller av cyklar. Du blir därefter kontaktad av oss per telefon när det är din tur. Många har anmält intresse så det kan dröja innan du blir inbokad för ett lån. Motprestationen är att du svarar på en utvärderingsenkät via e-post efter lånet.

Anmäl ditt intresse för att låna en elcykellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elcykelmodeller

Klassisk elcykel

Klassisk elcykel

Bekväm cykel i dammodell med låg ram. 7 växlar och en räckvidd upp till 70 km. Cykeln har fotbroms och är utrustad med cykelkorg. En vattentät cykelväska medföljer i lånet.

Eldriven lådcykel

Eldriven lådcykel

3-hjulig lastcykel med 6 växlar. Plats för 4 barn, maxvikt 100 kg. Kapell till lådan medföljer vid lån. Räckvidd upp till 25 km. Cykeln har ej fotbroms.

Elcykel hybrid

Elcykel Hybrid

Sportig cykel i herrmodell som passar bra för arbetspendling eller längre turer. 8 växlar och räckvidd upp till 160 km. Cykeln har ej fotbroms. En vattentät cykelväska medföljer i lånet.

Vikbar elcykel

Vikbar elcykel

Ihopvikbar elcykel med 3 växlar. Med lite mindre hjul och låg ram är den smidig och bekväm att cykla. Räckvidd upp till 50 km. Cykeln har fotbroms. En vattentät cykelväska medföljer i lånet.

Cykelkärra

Cykelkärra att hänga bakom cykeln. Plats för 2 barn, fungerar även som barnvagn. Kan lånas tillsammans med den klassiska elcykeln.

Folk på stan provar elcykel

Under Earth Hour-veckan lät vi folk på stan prova på att cykla på elcykel.

Film: Göran Strand

 

Projektet startades med stöd av klimatmedel från Länsstyrelsen i Jämtland.

Sidan uppdaterad 2017-11-30