Cykelkampen

Cykelkampen Östersund vs. Europa 1-31 maj

Cykelkampen är en cykeltävling mellan städer i Europa som pågår 1-31 maj. 2016 blev Östersund femte bästa cykelstad i Europa. Över 700 deltagare var med i Östersunds lag och tillsammans cyklade vi 56 381 kilometer, nästan 15 000 kilometer längre än förra året.

Du som cyklar inom Östersunds kommuns gränser kan delta i tävlingen. Du gör det genom att registrera dina cykelresor via en app eller hemsida. Det är enkelt och kostnadsfritt att delta och du kan börja när du vill under maj månad. Hjälp Östersund att bli bästa cykelstad i Europa!

Genom att delta i tävlingen kan du vinna fina priser!

 • Tvådagarspass till Storsjöyran
 • Middag för två på Jazzköket
 • Presentkort hos cykelhandlare
 • Inträde till Storsjöbadet
 • Biobiljetter
 • Buffar, med mera!

Rätt svar på kunskapsfråga

Hur många meter cykelväg bestod det kommunala cykelvägnätet av (inklusive Östersund, Brunflo och Lit) i slutet av 2015?

Svar: 114 153 meter

Priserna i Cykelkampen 2016 har delats ut bland de deltagare som har cyklat minst 20 km under perioden. Vinnarna har kontaktas via e-post för att svara på en kunskapsfråga, sista svarsdag var 7 juni.

 

Så här gör du för att delta

Cykelkampen startar 1 maj, men du kan ladda ner appen redan nu.

 • Ladda ner appen Cycling365 till din telefon. Appen finns tillgänglig för Android, iOS och Windows Phone.
 • Skapa ett användarkonto direkt i appen eller på hemsidan för European Cycling Challengelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Välj Östersund som lag.
 • På samma sida går det att ansluta sig till en undergrupp, t.ex. din arbetsplats. Välj ett befintligt lag eller anmäl ett eget lag.
 • Börja cykla och registrera dina resor i appen eller på hemsidan.

Registrera dina resor

Du kan registrera din resa på olika sätt, det enklaste är att använda appen Cycling365 varje gång du cyklar.

Instruktioner och användarmanualerlänk till annan webbplats

Registrera dina resor med appen Cycling365

Ladda ner gratisappen Cycling365 till din smarttelefon, logga in och registrera dina cykelresor i appen genom att tycka på "Start" när du börjar cykla och "Stopp" när du slutat cykla och spara sedan resan.

Registrera dina resor manuellt

Det är också möjligt att registrera resor manuellt samt i efterhand på hemsidan för Cycling365länk till annan webbplats. Det går att efterregistrera upp till sex resor per dag. Registrering av resor kan göras fram till kl 23:59 den 31 maj.

Ladda upp en gpx-fil

Om du använder andra GPS-tracking system kan du ladda ner en gpx-fil för att sedan ladda upp den på hemsidan för Cycling365länk till annan webbplats under "My tracks".

Registrera samma sträcka flera gånger

Om du gör samma resa ofta går det att kopiera en resa som du redan registrerat.

 • Välj "My Tracks" i menyn på hemsidan för Cycling365länk till annan webbplats.
 • Klicka på pilen vid "View" och välj "Download GPX" för att ladda ner resan som gpx-fil, spara på datorn.
 • Klicka sedan på "Upload .gpx file" och välj den sparade filen.
 • Klicka på "Insert a custom start date/time" för att ange nytt datum och tid för resan, spara.

Tävlingsregler

 1. Cykelkampen äger rum den 1-31 maj 2016.
 2. Det går att anmäla sig till Cykelkampen till den 31 maj.
 3. Gå med i ditt stadslag och få reda på dina cyklade sträckor under maj månad med den kostnadsfria appen Cycling365.
 4. Om du inte har en smarttelefon, kan du registrera dina cykelturer manuellt, det är möjligt att registrera upp till sex turer per dag.
 5. Om du går med i Cykelkampen efter den 1 maj kan du infoga de cykelresor som gjorts tidigare under månaden.
 6. Alla typer av cyklar är tillåtna.
 7. Alla resor som görs med cykel accepteras om cykeln används som transportmedel. Till exempel för resor till och från arbetsplatsen, skolan, affären, för att besöka vänner eller gå på bio.
 8. Sportaktiviteter är inte tillåtna.
 9. Resor med en medelhastighet över 30 km/h OCH en maximal hastighet över 45 km/h räknas inte i Cykelkampen och syns därmed inte i stadens resultatlista men väl i den statistiska resultatlistan. Detsamma gäller för resor som är längre än 35 km.
 10. Det är möjligt att ansluta sig till ett stadslag om du bor i staden/kommunen men även om du bor utanför och passerar kommungränsen.
 11. I stadens/kommunens resultatlista räknas endast de kilometer som cyklas inom kommungränsen. I den statistiska resultatlistan räknas samtliga cyklade kilometrar.
 12. Det är endast möjligt att ansluta sig till ett stadslag.
 13. Det är möjligt att ansluta en undergrupp, dvs olika lag under varje kategori (arbetsplatser, skolor och andra grupper).
 14. De enda två officiella resultatlistorna är "City Leaderboard"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och "Best Cycling City Leaderboard"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Samtliga övriga topplistor har endast en statistisk innebörd.

Läs mer om tävlingsreglerna på hemsidan för European Cycling Challengelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bilda ett eget lag

Vid registreringen väljer du att delta i Östersunds lag, men det är också möjligt att bilda ett eget lag inom laget. Undergrupperna är arbetsplats, skola eller annan grupp. Utmana kollegor, familj och vänner! Gör gärna Cykelkampen till en friskvårdsaktivitet och uppmuntra deltagande med egna priser.

Fyll i anmälan nedan, en bekräftelse skickas per mail. Därefter kan du och dina lagkamrater klicka på lagikonen som dyker upp i appen. Alla dina resor registreras i både Östersunds lag och ditt eget lag.

Anmäl ett lag

 
Sidan uppdaterad 2016-07-12