Cykelkampen

Cykelkampen Östersund vs. Europa 1-31 maj

Cykelkampen är en cykeltävling mellan städer i Europa som pågår 1-31 maj varje år. 2016 blev Östersund femte bästa cykelstad i Europa. Över 700 deltagare var med i Östersunds lag och tillsammans cyklade vi 56 381 kilometer, nästan 15 000 kilometer längre än 2015.

Du som cyklar inom Östersunds kommuns gränser kan delta i tävlingen. Du gör det genom att registrera dina cykelresor via en app eller hemsida. Det är enkelt och kostnadsfritt att delta och du kan börja när du vill under maj månad. Hjälp Östersund att bli bästa cykelstad i Europa!

Genom att delta i tävlingen kan du vinna fina priser!

Östersund kommer att delta i cykelkampen 2017, håll utkik för mer information!

 

 

Tävlingsregler

 1. Cykelkampen äger rum den 1-31 maj 2016.
 2. Det går att anmäla sig till Cykelkampen till den 31 maj.
 3. Gå med i ditt stadslag och få reda på dina cyklade sträckor under maj månad med den kostnadsfria appen Cycling365.
 4. Om du inte har en smarttelefon, kan du registrera dina cykelturer manuellt, det är möjligt att registrera upp till sex turer per dag.
 5. Om du går med i Cykelkampen efter den 1 maj kan du infoga de cykelresor som gjorts tidigare under månaden.
 6. Alla typer av cyklar är tillåtna.
 7. Alla resor som görs med cykel accepteras om cykeln används som transportmedel. Till exempel för resor till och från arbetsplatsen, skolan, affären, för att besöka vänner eller gå på bio.
 8. Sportaktiviteter är inte tillåtna.
 9. Resor med en medelhastighet över 30 km/h OCH en maximal hastighet över 45 km/h räknas inte i Cykelkampen och syns därmed inte i stadens resultatlista men väl i den statistiska resultatlistan. Detsamma gäller för resor som är längre än 35 km.
 10. Det är möjligt att ansluta sig till ett stadslag om du bor i staden/kommunen men även om du bor utanför och passerar kommungränsen.
 11. I stadens/kommunens resultatlista räknas endast de kilometer som cyklas inom kommungränsen. I den statistiska resultatlistan räknas samtliga cyklade kilometrar.
 12. Det är endast möjligt att ansluta sig till ett stadslag.
 13. Det är möjligt att ansluta en undergrupp, dvs olika lag under varje kategori (arbetsplatser, skolor och andra grupper).
 14. De enda två officiella resultatlistorna är "City Leaderboard"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och "Best Cycling City Leaderboard"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Samtliga övriga topplistor har endast en statistisk innebörd.

Läs mer om tävlingsreglerna på hemsidan för European Cycling Challengelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-01-23