Kontaktperson LSS

Bild på två unga kvinnor som spelar volleyboll

Här hittar du information för dig som söker kontaktperson LSS och för dig som är intresserad av att bli kontaktperson .

En kontaktperson har till uppgift att vara "kompis" och medmänniska till en person med funktionsnedsättning. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, fika på stan eller laga middag.

Våga pröva en ny relation!

Fyll i dina intressen så ser vi till att matcha med någon som passar. Vi välkomnar alla - män och kvinnor - som känner att de har tid och tålamod.

Du som vill bli kontaktperson LSS

Som kontaktperson behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet. Det är ditt engagemang som är viktigt. Du bör också räkna med att ha uppdraget under en längre tid - minst ett år.
 
Vi behöver kontaktpersoner i alla åldrar - både kvinnor och män. Men du ska vara minst 18 år gammal. Du får stöd och ersättning i ditt uppdrag.

Är du intresserad av att bli kontaktperson kan du kontakta Kommunala Habiliteringsteamet direkt.

Kontaktpersonsamordnare
Område Södra
Kristin Olsson Andersson
063-14 45 47

Område Norra
Desirée Wahlström
063-14 45 51

Du kan även fylla i en intresseanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du ladda ner en broschyr om att vara kontaktpersonPDF (pdf, 5.2 MB)

Du som söker kontaktperson

Enligt LSS (Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade) så har människor som omfattas av LSS rätt att ansöka om kontaktperson. Genom kontaktpersonen ska människor med funktionsnedsättning få möjlighet att göra sådant som vi alla vill göra på vår fritid.

Om du har behov av en kontaktperson behöver du först ett beslut från LSS-handläggaren. Vill du ansöka om insatsen kan du kontakta Kundcenter - se kontaktinformationen längst ned på sidan.

För dig som inte tillhör LSS

Även den som inte omfattas av LSS kan ansöka om kontaktperson. Det kan gälla om du befinner dig i en besvärlig situation. Du kanske saknar någon att bolla tankar med eller har svårt att komma ut på egen hand.

Här får du mer information om den typen av kontaktperson 

Sidan uppdaterad 2018-02-20