Publicerad 2018-03-13

Sök bygglov på nätet!

Från och med den 19 mars kan du söka bygglov, göra anmälan om attefallsbyggnader, lämna in kompletteringar och mycket annat på webben. Det blir enklare både för dig som söker och för kommunens handläggare.

I e-tjänsterna kan du bekvämt och säkert ansöka och anmäla olika åtgärder, komplettera ärenden, svara på grannehöranden och följa dina ärenden. Du kan när som helst spara och fortsätta senare med din registrering. Det spelar ingen roll vad det är för datum, vad klockan är eller var du befinner dig i världen så kan du se vad som händer i ditt ärende.

Från och med den 19 mars kommer du att kunna använda våra e-tjänster för att söka bygglov eller göra anmälan.

Inloggning

För att kunna använda e-tjänsten måste du logga in med ditt BankID eller e-legitimation. Väl inloggad kan du välja vad du vill göra, till exempel söka ett nytt lov eller se status i dina pågående ärenden. Även om du ska söka för ett företag loggar du in med ditt BankID eller e-legitimation.

Avgifter

Det kostar ingenting att använda själva e-tjänsterna. Men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan eller anmälan, enligt den taxa som kommunfullmäktige har beslutat, på samma sätt som vi gör idag.

Tänk på att en insänd ansökan eller anmälan innebär kostnader för dig även om du inte fullföljer den. Även för avslag tar vi ut en avgift.

Snart är det sommar!

Inför sommaren är det högt tryck med många ansökningar och anmälningar. Vet du redan nu att du ska bygga om eller bygga till något under semestern så passa på att söka så snart du kan. Är du ute i god tid med din ansökan kan din ansökan behandlas innan sommaren och du kan sätta igång med ditt projekt när du har planerat.

Läs mer om e-tjänsten här.länk till annan webbplats

Läs mer om att bygga nytt, ändra eller riva här.

Sidan uppdaterad 2018-03-13

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen