Publicerad 2017-05-12

Tävling - Vinn en vevradio

Nu har du chansen att vinna en vevradio som är en ypperlig apparat om det uppstår en kris, eller om du är strömlös.

En kille sitter med ett barn i famnen vid köksbordet. En tjej står i bakgrunden och häller upp vatten från en dunk. De lyssnar på radion

Hur går tävligen till?

Det är alltid bra att ha en färdig kris­bered­skapslåda hemma för att klara en kris i 72 timmar.

Lådan kan exempelvis innehålla:
Vattendunkar, mat, campingkök, grill (utom­husbruk), värme­källa, ficklampa, batterier, värmeljus, stearin­ljus, tändstickor, filtar, varma kläder, radio med batteri, telefonlista med viktiga nummer, husapotek, kontanter, hygienartiklar.

Men du har säkert fler förslag på vad en krisberedskapslåda kan innehålla, eller några kreativa lösningar? Berätta vad du skulle lägga i din låda och inspirera andra till att packa en låda och öka krisberedskapen.

Checklista för din krisberedskapslåda

Ladda ner checklistan som PDF

Priset - en vevradio

Priset till det vinnande bidraget är en vevradio, värde 369 kr som går att veva manuellt, men den har också solcells- och batteridrift, ficklampa samt nödladdare för mobiler.

Så gör du för att lämna ditt bidrag

För att tävla skickar du ett mejl med dina förslag till: larsake.wallin@ostersund.se. Skriv ”Tävling” i ämnesraden. Du kan också delta i tävligen genom att skriva en kommentar i kommunens Facebook-inlägg om tävlingen den 12 maj.

Tävlingen pågår till och med fredag 26 maj. Vinnaren utses av kommunens säkerhetschef tillsammans med en av våra kommunikatörer.

Vi bedömer om förslaget på innehåll till krislådan är relevant i sammanhanget och hur bidraget presenteras.

Den som lyckas med att både ge ett lämpligt förslag och på ett positivt sätt inspirera andra till att öka sin beredskap vinner vevradion.

Vem som vunnit berättar vi den 30 maj här på vår webbplats och på Facebook.

Lycka till! 

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-05-12