Publicerad 2017-03-17

Nöjda besökare på årets stora kulturkonferens

Under fredagen avslutades årets upplaga av Kulturskolerådets rikskonferens som under tre dagar har ägt rum på Storsjöteatern i Östersund.

Poträttbild på Frida Landgren, chef för Östersunds kulturskola.

Frida Landgren, chef för Östersunds kulturskola.

"En riktig inspirationskälla"

Konferensen är årets viktigaste branschträff för den som arbetar med musik- och kulturskolor eller andra former av ungas kulturutövande. Under tre dagar har deltagarna bland annat bjudits på ny kunskap, utbytt erfarenheter och hållit samtal om kulturskolans roll i dag och i framtiden. Temat för årets upplaga har varit inkludering och breddat deltagande.

Frida Landgren, chef för Östersunds kulturskola, är glad och nöjd med dagarna och berättar att allt har gått enligt planerna:

- Det känns som att folk var nöjda med konferensen. Det är superviktigt att få möta chefer från övriga delar av landet. Sedan var föresläsningarna helt fantastiska, en riktig inspirationskälla!

Röster från deltagarna

  • Lena Lindh, kulturskolechef i Timrå och lärare på Timrå gymnasium:

- Fantastiskt bra arrangemang. Bra blandning av föreläsningar och seminarier. Föreläsningen med Tobias Karlsson (känd från bland annat TV4:s dansprogram Let's Dance) var nog det bästa, där budskapet var att förverkliga dina drömmar och våga vara den du är. Jag är väldigt glad över Östersunds kulturskolas hyllningskonsert till Peterson-Berger som vi fick se i går kväll, de fick in så många delar i den föreställningen, väldigt maffigt!

  • Björn Emmoth, rektor på Kulturskolan i Kalix och vide ordförande för Kulturskolerådet:

- Det är en fin lokal, och praktiskt med nära till hotell. Sen är det ju viktigt med kapaciteten när det är över 300 besökare som vi varit här. På det sättet är vi jättenöjda! Vi åt en jättefin middag på vinterträdgården på OSD i går kväll med uppträdande av Östersunds kulturskolas elever och Ellen Sundberg med band, det var väldigt trevligt. En bra dialog kring integration på olika sätt. Där har vi bland annat pratat om fler ämnen, större kulturutbud, nya målgrupper och nya sätt att arbeta.

  • Monica Alwinder, biträdande kulturskolechef i Uppsala:

- Det har varit väldigt fint och trevligt på alla sätt och vis. En av höjdpunkterna var ett seminarium med Tobias Karlsson som överraskade mig väldigt mycket, eftersom jag trodde det skulle handla mest om dans. En otroligt stark och mycket bra föreläsning som berörde oerhört mycket. Besöket på Jamtli var också jättefint och otroligt intressant. Att få se de gamla textilierna och lyssna på föreläsningen med den samiska flickan.

Rekordmånga deltar i årets stora kulturkonferens.länk till annan webbplats

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-03-17

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen