Publicerad 2017-09-07

Kommunen hyllar alla östersundare med kärleksfest

Lördagen den 9 september bjuder Östersunds kommun, Mittuniversitetet och Studentkåren in alla, och speciellt alla nya östersundare, till Östersundsfesten. Omkring 3 500 nya invånare har fått en personlig inbjudan och runt 500 av dem är studenter.

Programmet är spikat och det kommer att bli ett hejdundrande kalas för att fira att staden har fått nya invånare och växer. Fokus ligger på kärleken för Östersund och de som bor i kommunen

- Jag vill att alla, nya och ”gamla” östersundare, som kommer till festen ska känna att de är viktiga och bidrar till Östersunds tillväxt. Med den här festen vill vi helt enkelt ge något tillbaka, säger Karin Henriksson, evenemangssamordnare på Östersunds kommun.

500 av de nya invånare som fått en personlig inbjudan är studenter vid Mittuniversitetet och självklart hoppas kommunen att de kommer att vilja stanna när studierna är avslutade.

- Första intrycket är viktigt och på lördag vill vi visa Östersund från sin allra bästa sida. Studenterna och alla andra nya invånare ska känna sig varmt välkomna och få uppleva den kärlek, omsorg, engagemang och driv som finns här, säger Tobias Lundberg som jobbar som utvecklingsstrateg på Östersunds kommun.

Karin och Tobias hoppas också att många östersundare som har bott i kommunen ett tag kommer på festen, firar och passar på att lära känna nya invånare.

- Vi har ett gediget program för stora och små med allt från ångbåtsturer, kaffeceremoni och yoga till härligt häng med Storsjöodjuret Birger. Kom, ha kul och kroka arm med nya vänner. Det är vi tillsammans som är Östersund, avslutar Karin.

Program för Östersundsfestenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Karin Henriksson, evenemangssamordnare, Östersunds kommun, 070-237 11 37

Tobias Lundberg (finns på plats på lördag), utvecklingsstrateg, Östersunds kommun, 073-035 15 59

Sidan uppdaterad 2017-09-07