Publicerad 2017-03-17

Fortsatt stort behov av sommarvikarier – trots rekryteringskampanjer

Behovet av vikarier inom vård och omsorg och barnomsorg är stort. Särskilt stort är behovet under semesterperioden. Trots kampanjer i både traditionella och sociala medier behövs fortfarande mycket personal.

Nu tar kommunen nya grepp för att nå ut till fler intresserade. Bemanningsenheten, som sköter vikarieförmedlingen till vård, omsorg och barnomsorg bjuder därför in till informationskvällar i ett försök att locka fler vikarier till yrkena.

- Vi vill vara tillgängliga och flexibla för intresserade medborgare på en tid och en plats som kan passa dem, säger Maria Ahnlund, chef för Bemanningsenheten. Om försöket slår väl ut så kommer vi att utöka den här sortens aktiviteter.

Media är självklart välkomna att närvara vid informationsträffarna.

Tider:
Måndag 20 mars 18.00-20.00, Mötesplatsen mitt mot ICA Brunflo centrum.
Måndag 27 mars 18.00-20, Östersunds bibliotek, samlingssalen.
Tisdag 28 mars 18.00-20.00 Lit, vuxenskolans lokaler mitt mot ICA.

Bemanningsenheten 063-14 02 42

Sidan uppdaterad 2017-03-17