Publicerad 2017-03-16

Storsjöbadet känner inte igen uppgifter om upprepade ofredanden

Simklubben Ägir informerade i veckan föräldrarna till barn som tränar med klubben om att det sedan i december vid flertal tillfällen på Storsjöbadet förekommit att ungdomsgäng sexuellt antastat flickor. Klubben rekommenderar också Ägirs simmare att i fortsättningen ta sig till omklädningsrummen två och två eller i större grupper.

Storsjöbadet och Östersunds kommun, som äger och driftar anläggningen, tar avstånd från SK Ägirs uppgifter. Östersunds kommun har varit i kontakt med SK Ägirs styrelse som ber om ursäkt för att deras utskick har skapat oro och spekulationer bland föräldrar, anställda och medborgare. De hänvisar till händelser som egentligen har inträffat sedan december 2015.

- Det här blev inte bra, säger Per Eby, ordförande i SK Ägir.

Storsjöbadets ledning känner inte till några andra incidenter den senaste tiden än den incident som inträffade i fredags. Den händelsen blev i slutändan ett polisärende – helt enligt rutinerna. Ledningen ser det inträffade som en enstaka händelse, eftersom de inte känner till några andra fall med ungdomar inblandade sedan i somras.

- Storsjöbadet är, och ska vara en trygg miljö för alla som vistas här – så väl för personal som för badgäster. Om någon känner sig otrygg i våra lokaler är det jätteviktigt att man kontaktar personal. Vi har tydliga rutiner och riktlinjer för hur vi ska agera i sådana fall, säger Joakim Halvarsson, enhetschef på Storsjöbadet.

Joakim Halvarsson, enhetschef Storsjöbadet, Tel. 063-14 36 02

Sidan uppdaterad 2017-03-16