Publicerad 2017-03-13

Pressinbjudan: Så har Fordonsenheten minskat koldioxidutsläppen med 86 procent

För att minska koldioxidutsläppen och jobba för ett fossilbränslefritt Östersund 2030 har Fordonsenheten på Östersunds kommun det senaste året använt HVO-bränsle i tankarna på tunga fordon och transportbilar. Resultatet är att enhetens koldioxidutsläpp minskat markant.

- Genom att byta från fossilt till HVO har Fordonsenheten sparat cirka 415 ton koldioxid det senaste året. Det motsvarar en minskning av våra koldioxidutsläpp med 86 procent, säger Ulf Löfvenberg, enhetschef på Fordonsenheten, Östersunds kommun.

HVO är ett klimatsmart och ekonomiskt alternativ till fossil diesel. Det är ett 100 procent förnybart bränsle som tillverkas av raps eller slakteriavfall. Bränslet har en stor miljöeffekt och reducerar växthusgaserna med 90 procent jämfört med fossil diesel.

- Det har bara varit positivt med HVO i tankarna. Inga problem med motorerna som många befarade, säger Ulf Löfvenberg.

Även Räddningstjänsten har under det senaste året kört med HVO i tankarna.

Tisdagen den 14 mars uppmärksammar Fordonsenheten att de använt HVO i ett år. Media är välkommen att närvara. På plats är förutom personal från Fordonsenheten också Grön trafik på Östersunds kommun och representanter från det företag som levererar HVO-bränslet.

Tid: Tisdag 14 mars, mellan klockan 10.00 och 12.00 OBS! ändrad tid.

Plats: Fagerbacken 51, Östersund.

Ulf Löfvenberg, enhetschef Fordonsenheten, Tel. 070-528 29 99

Sidan uppdaterad 2017-03-13