Mobilapp

Östersunds kommun har en officiell mobilapp som vänder sig till dig som medborgare. Den finns för nerladdning till Android-telefoner och iPhone.

Östersundsappen är en samlingsportal för våra mobil­anpassade tjänster där du enkelt kan ta dig vidare till andra appar, webbsidor och e-tjänster som kommunen använder sig av.

Här kan du läsa både nyheter och service­meddelanden från kommunen. Genom att ladda ner appen kan du också vara säker på att alltid snabbt få viktig information från kommunen via så kallade push­notiser.

Du kan själv anpassa appen genom att placera ikonerna i den ordning du vill ha dem. På så sätt når du snabbt och lätt just de tjänster och funktioner som du är intresserad av.

Mobilappen är utvecklad i samarbete med Östersunds­företaget Internetmedia Kommunikationsbyrålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanliga frågor om mobilappen

Vilka versioner av Android och iPhone fungerar appen i?

Mobilappen fungerar bra i mobiltelefoner med Android 5.0 och uppåt samt för iPhone 4 och uppåt.

Varför begär mobilappen tillgång till så många funktioner på telefon när jag ska ladda ner den från Google Play?

Det beror på att det i appen finns en inbyggd QR-skanner som behöver kunna hämta bilder - antingen från telefonen ("Foton/media/filer") eller från kameran. Det är även den som i vissa fall vill använda GEO-taggning (dvs. "Plats").

Eftersom det i appen finns en uppringningsfunktion som går direkt till vårt Kundcenter och våra svarsgrupper behöver appen åtkomst till "Mobil" och i vissa fall också "Kontakter".

I övrigt gör appen ingenting med informationen i din telefon.

Sidan uppdaterad 2017-03-17