Kommunikationskanaler

Vi använder vi oss av flera olika kommunikationskanaler för att komma i kontakt med våra kommuninvånare.

Hemsidan www.ostersund.se

Här på www.ostersund.se försöker vi samla all information som du som Östersundsbo kan tänkas behöva. Det handlar om allt från information om barnomsorg, skola, vård, gator, vägar, vatten och avlopp till hur vi jobbar för en god miljö, stötta näringslivet och för att bidra till Östersunds tillväxt.

Sociala medier

Det är i de sociala medierna som en stor del av våra kommuninvånare befinner sig varje dag. Därför är det viktigt för oss att finnas med i några av de vanligaste sociala medierna.

Facebook

Östersunds kommun har en officiell facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sidan startades hösten 2012 och hanteras idag av Område Kommunikation och kommunens kundcenter.

YouTube

Östersunds kommun har en officiell YouTube-kanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Idén med "Östersunds kommun på Youtube" är bland annat att visa egenproducerade filmer om Vinterstaden Östersund i profilerande syfte.

Regler för inlägg på sociala medier

Inlägg på de sociala medier där Östersunds kommun är aktiv utgör allmänna handlingar i enlighet med tryckfrihetsförordningens (1945:105) bestämmelser. Sekretessbelagda uppgifter får inte förekomma. Påträffas sekretessbelagda uppgifter kommer inlägget att tas bort från det sociala mediet och uppgiften att överföras till kommunens diarium för vidare handläggning.

Administratörerna tar bort brottsligt material som publicerats i de sociala medier som kommunen administrerar. Det gäller inlägg som innebär något av följande:

  • uppvigling
  • hets mot folkgrupp
  • barnpornografibrott
  • olaga våldsskildring
  • upphovsrättsintrång

Brottsligt material tas omhand av kommunen och i de fall som ett inlägg kan misstänkas falla under allmänt åtal gör kommunen en polisanmälan.

Administratörerna läser kontinuerligt insända meddelanden. Hur ofta administratörer går in och läser meddelanden beror på hur stor trafik det är på sidan och vilken slags forum det är fråga om. Men det sker minst en gång i veckan. Genom att du gör inlägg och använda kommunens sidor i de sociala medierna, godkänner du samtidigt att dina personuppgifter på sidorna behandlas, (personuppgiftslagen, PUL).

Alla grupper, sidor och andra communityformer som kommunen administrerar är öppna.

Aktuella insights (statistiska uppgifter om sidan) redovisas på förfrågan av administratörerna.

Omslaget på Magasinet Östersund

Magasinet Östersund

Östersunds kommun har ett eget magasin - Magasinet Östersund, som delas ut till alla medborgare i Östersunds kommun.

Samlingsannonser

Östersunds kommun annonserar varje lördag eller vid behov i lokaltidningarna Östersundsposten och Länstidningen.

Mobilapp

Östersunds kommun har en mobilapp. Den fungerar som ett komplement till övriga kommunikationskanaler som kommunen använder sig av. Läs mer om Östersundsappen här.

Sidan uppdaterad 2017-04-25