Flytta till Östersund

Mer tid att leva. I Östersund kommer du att upptäcka att allt är nära till hands. Det gör att du kan få mer tid över. Till egna intressen, familj och vänner. Du kan cykla eller gå, på några minuter är du på skolan, förskolan – eller ute i naturen.

Mer tid att leva

För när du bor här behöver du inte åka på semester för att uppleva äkta friluftsliv eller njuta av fjällvärlden. Mycket kretsar kring det livliga friluftslivet, året runt. Men här finns även ett varmt intresse för kultur- och föreningsliv. Östersund är dessutom en stad i utveckling med stor framtidstro och nya stadsdelar som växer fram.

Du kan kontakta oss på Inflyttarlotsen så berättar vi mer. Vi kan vara din lots till ett nytt liv i Östersund och hjälper dig inom områden som rör jobb, bostad, fritid och skola.

Bild på människa i motljus som sträcker sina armar mot skyn

Läs mer i vår inflyttarbroschyr!

Bostadsutbud

Från sekelskifteshus till nybyggt, i lägenhet eller hus. Att välja boende är högst personligt. Här finns många alternativ; mitt i stan med fjälloch sjöutsikt eller kanske tvärt om, lantligt läge med utsikt över stad och vatten. Du kan hyra, köpa – eller bygga ditt drömhus.

I Östersund växer nya, spännande bostadsområden fram, bland annat på Stadsdel Norr och Storsjö Strand. Det finns också flera orter i kommunen som erbjuder äkta lantliv. Vad drömmer du om?

Här hittar du information om bostadsutbud

Hitta rätt bland barnomsorg och skolor

Som nyinflyttad i kommunen vill vi göra det enkelt för dig att hitta rätt bland barnomsorg och skolor. Oavsett om dina barn är små eller stora är det viktigt att ni snabbt och smidigt får information om vilka alternativ som finns. I Östersund ligger dessutom Mittuniversitetet, för den som vill gå vidare till högre studier.

Här hittar du information om barn och utbildning

Intresserad av företagande?

Är du intresserad av företagande? Östersund har tusenåriga anor som handelscentrum. Det har satt sina spår. Här finns idag en lång företagartradition och ett kreativt näringsliv. Det märks tydligast i en stark entreprenörsanda och framtidstro, där många företag startas och växer.

Här hittar du information om näringsliv och arbete

Uppleva och göra

Mycket kretsar kring det livliga friluftslivet, året runt. Vinterstaden lever mer än väl upp till sitt namn och sätter guldkant på tillvaron för alla som älskar snö. Stora som små. Men här finns även ett varmt intresse för kultur- och föreningsliv. Dessutom kanske du förvånas över det ovanligt stora utbudet av affärer, restauranger och nöje i förhållande till stadens befolkningsmängd.

Här hittar du mer information om vad som finns att uppleva och göra

Kommunens inflyttarservice

Via vår e-tjänst för inflyttarservice kan du som planerar att flytta till Östersund få tips och information om arbetsmöjligheter, bostäder och barnomsorg i Östersunds kommun.

E-tjänsten för inflyttarservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-12-11