Bygga nytt, ändra eller riva

När du ska bygga något kan du behöva söka bygglov eller göra en anmälan för det du vill bygga. Här hittar du information om vad som krävs för just ditt ärende, hur processen går till och vad det kostar.

Här hittar du information om hur du går tillväga när du planerar ditt projekt och ska söka ett lov eller göra en anmälan. Informationen gäller för bygglov, marklov, rivningslov och anmälan.

Bygglovsprocessen

På våra sidor om bygglovsprocessen hittar du en beskrivning av hur en lovprocess går till. Där finns råd och tips till dig inför din ansökan eller anmälan.

Vi rekommenderar att du tittar igenom alla delar av processen, för att bilda dig en uppfattning om vad som krävs av dig som söker, vad det kostar och hur lång tid det tar.

Läs mer om bygglovsprocessen.

Bygglov eller anmälan?

​När du förbereder dig för ditt projekt behöver du först ta reda på om du behöver bygglov för ditt projekt, eller om du behöver anmäla det.

Här hittar du mer information om du behöver söka bygglov eller anmälan.

Vanliga frågor om bygglov

På vår sida med vanliga frågor om bygglov får du svar på de vanliga frågor om bland annat handlingar som du ska skicka med och hur vi handlägger ditt ärende.

Läs mer om vanliga frågor inom bygglov

Sidan uppdaterad 2017-02-21