Återbruk

Begagnade möbler och saker

Nej, vänta! Stopp! Släng inte! Tjäna en slant eller gör en insats genom att ge dina gamla grejor nytt liv! Det finns många bättre alternativ än att slänga bra saker som skulle kunna komma till användning på nytt.

Biståndskur på Återvinnings­centralen i Odenskog

Det finns en kur på Återvinningscentralen i Odenskog där du kan ställa in hela och rena möbler, husgeråd och kläder istället för att slänga dem i en sopcontainer. Pingskyrkan och Röda Korset turas om att vittja kuren veckovis och säljer sakerna i sina Second Hand-butiker.

Allt går emellertid inte att sälja. Det måste vara hela och rena saker. Lämna inte äldre TV-apparater och datorer samt stora sektionsbokhyllor, kontorsmöbler, vävstolar, resårsängar, madrasser, pianon, elorglar, solarier och vitvaror. Sådant går ej att sälja vidare.

Behållningen från försäljningen liksom en hel del kläder och husgeråd går till bistånd i hela världen.

Du kan naturligtvis lämna överblivna saker direkt till biståndsorganisationerna:

Pingstkyrkans Biståndscenter

Här tar de emot allt; stort som smått. Biståndscenter hämtar även större mängder saker hemma hos dig om transportkostnaderna inte blir för stora i relation till vad försäljningen av sakerna ger.

Läs mer om Pingstkyrkans Biståndscenterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Röda Korset - Kupan

Kupan heter Röda Korsets second hand-butik. Där kan du lämna kläder under butikens öppettider. Kupan kan också hämta möbler och större saker hos dig men det måste vara saker av sådant värde och i sådan mängd att en hämtning lönar sig.

Läs mer om Röda korset och Kupan i Östersundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

HUMANAs klädcontainrar

Miljö- och biståndsföreningen HUMANA Sverige samlar in kläder till sitt biståndsarbete. De har containrar uppställda på tio ställen i Östersund.

Läs mer om HUMANAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-09-28