Studentbostad

Har du tagit dig in på Mittuniversitetet och planerar en flytt till Östersund? Kommunen erbjuder dig som studerar vid Mittuniversitetet i Östersund bostadsgaranti!

Bostäder med bostadsgaranti

Villkor för studentbostadsgarantin:

  • Bostadsgarantin gäller studenter som är antagna till minst 15 hp/termin vid Mittuniversitetet, campus Östersund och för studenter som studerar vid en yrkeshögskola i Östersund.
  • Ansökan om bostad ska ske senast vid det andra antagningsbeskedet den 10 augusti för höstterminen och den 31 december för vårterminen. Vid senare ansökan erbjuds studenten bostad i mån av tillgång.
  • Bostadsgarantin omfattar inte gymnasieelever eller distansstudenter

Bostadsgarantin innebär att du har rätt till ett boende inom det befintliga studentbostadsbeståndet. Bostäderna förmedlas av Östersundshem länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstervia StudentTorget. Det befintliga studentbostadsbeståndet består av följande boendealternativ:

  • Rum i korridor (10-20 kvm/24-30 kvm)
  • Dubblettrum (26-29 kvm)
  • Studentlägenhet (20-49 kvm)
  • Stuglägenhet/stuga (26 kvm/31 kvm/45 kvm)

Från alla studentbostadsområden är det gångavstånd till campus, centrum, skid- och motionsspår, träningsanläggningar, nöjesställen och mataffärer. En del ligger mitt i stan med ett par minuters promenad till campus och centrum, andra lite utanför stadskärnan och istället ett stenkast från skog- och fritidsområden.

Vad passar dina behov? Om du är ute i god tid så kommer du med största sannolikhet att få ett boende som stämmer in på dina önskemål!


Andra boendealternativ

 Om du inte tycker att något av de boendealternativ som finns inom det ordinarie studentbostadsbeståndet passar dig så kan du självklart söka boende på annat sätt. Andra boendealternativ omfattas dock inte av bostadsgarantin.

I Östersund kan du finna allt ifrån vackra paradvåningar och små lägenheter till villor och radhus. Du kan bo centralt såväl som en bit ifrån staden, med eller utan sjöläge - du väljer!

Kommunens Inflyttarlots informerar dig om alla dessa möjligheter.

Sidan uppdaterad 2017-06-01