Fritid och nöje

Bild med solstolar i Vinterparken

På utflykt i vardagen

I Östersund står friluftslivet i centrum. Vattnet är ständigt inom synhåll. Så även fjäll och skogsmark. Storsjön ger goda tillfällen till vardagsäventyr och fritidsaktiviteter, året om.

Här får du veta mer om friluftliv och utflyktsmål i Östersund.

Vinterparadiset nr 1!

Gillar du friluftsliv, kan Östersund erbjuda det bästa av det mesta! För den som gillar snö och utomhusaktiviteter är Östersund ett riktigt vinterparadis. Här finns något för de flesta, oavsett om man är intresserad av att åka skidor, skoter, långfärdsskridskor eller föredrar motorsport eller vinterfiske. Studentlivet i Östersund berikas av att Östersund/Åre ofta står som värd för stora internationella idrottsevenemang. Jämtland kommer att stå värd för VM i både skidskytte och alpint 2019. Från campus till skidstadion är det gångavstånd och till Åre tar man sig enkelt med bil, buss eller tåg.

Men också en underbar sommar!

Kallt om näsan även under sommaren? Faktum är att Östersund kammande hem en fjärde plats i Solligan 2015! Kom och avgör själv och njut av unika badplatser med fjällutsikt och skönt häng.

Wakeboarsurfing i surfbukten

På nöjesfronten

Östersund är en av landets café- och krogtätaste städer, så när mörkret faller vaknar nattlivet upp. Här finns ett vimmel av butiker, restauranger, kaféer, pubar, nöjesställen och kulturlokaler.

Varje sommar arrangeras Sveriges äldsta och största stadsfestival Storsjöyran.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stora scenen på yran med stor publik

Rikt föreningsliv

I Östersunds finns ett rikt föreningsliv med alltifrån idrottsföreningar till kultur- och konstföreningar. I föreningsregistret kan du söka upp föreningen för just ditt intresse.

Sidan uppdaterad 2017-06-01