Ansök eller säg upp plats

I vår e-tjänst kan du både ansöka, byta och säga upp plats i förskolan. Vi vill ha din ansökan helst sex månader innan du önskar platsen.

E-tjänsten för förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster riktar sig både till dig som redan har förskola och till dig som ska söka förskoleplats till ditt barn. Här kan du:

• ansöka om förskoleplats
  • ansöka om överflyttning till annan förskola
  • säga upp plats
  • lägga till och ändra inkomstuppgifter
  • lägga in och ändra dina kontaktuppgifter

Utan att vara inloggad i e-tjänsten kan du ansöka om plats, men för att kunna ta del av uppgifter om ditt barns placering behöver du ha e-legitimation (t ex bank-ID).

Om du inte är folkbokförd i Östersunds kommun måste du först ansöka om ett kontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i vår e-tjänst. När din kontoansökan är godkänd, loggar du in med e-legitimation och hanterar dina ärenden.

Om du inte har möjlighet att göra din ansökan via vår e-tjänst kan du ansöka på blankett. Kontakta i så fall Kundcenter på 063-14 30 00 eller via kundcenter@ostersund.se.

Ansökan till fristående förskola

Ansökan till fristående förskola gör du direkt till respektive förskola  (förutom Förskolan Emanuel, där kommunen hanterar ansökan).

Sidan uppdaterad 2017-01-10